Vackra Abisko, Nuoljas topp och minusgrader!

Resan börjar med att Susanne sätter in kortet i fel hål i automaten när vi ska checka in på flygplatsen, vilket i sin tur leder till att automaten sväljer bankkortet. Det i sin tur leder till en ännu mer stressad och nervös Susanne. Men allting ordnade sig, och cykeln kom med. På planet från Oslo till Narvik upptäcker Susanne att planet inte kommer landa i just Narvik som vi trodde, utan i Ramsund istället. Detta innebar minst 4 extra mil i ett regning, kallt och backigt Norge.

När vi säger backigt menar vi merparten uppför givetvis :)

 

Gårdagen var rent sagt hemsk och en väldigt tuff start på denna tripp. En sann prövning för både oss och cykeln! Vi hade 0-4 grader, regn, blåst och som sagt klättring med 60kg cykel mot Riksgränsen. Med två ömmande vänsterknän kom vi fram till ett övergivet kaffehus där vi slog läger för natten med en husvägg som vindskydd på fjället. Vi vilade/sov i 14timmar och jösses vad

det behövdes! Sååå kallt! Så trötta ben! Vi ville bara lifta hela vägen hem.

 

Men istället vilade vi oss och passade på att bege oss av igen på eftermiddagen idag när regnet lättat. Och tur var det för vi orkade ta de sista backarna till Riksgränsen där vi stannade och åt lunch och tinade upp kropparna. Toalett uppskattas på helt nytt sätt nu, precis såsom vindskydd och tak över huvudet :) Sen cyklade vi mot Torneträsk i ett behagligare klimat utan regn och blåst. Samt med små, små små glimtar av sol ibland.

 

Nu sitter vi på Abisko turiststation och ska ta liften upp till Nuoljatoppen i morgon. Vi har köpt oss en tältplats som inkluderade varmdusch i obergränsad tid. DET VAR UNDERBART! Nu ska vi laga Tortellini och krypa ner i vår sovsäck som tar 12grader och här är det 3 grader!! YUMyum! Men åtminstonde nere från fjället, ni fattar inte hur skönt det är!! :)

 

Midsommar ser ut att firas i Kiruna! 9mil kvar! Och tydligen ska temperaturen stiga uppemot 19grader senare i veckan, WOW- nu kan det bara bli bättre! :)

Kommentera gärna: