Kiruna, psykbryt och renskav

Vi anlände till Kiruna efter fyra punkteringar och ett trasigt däck. Under dagen hade vi lyckats göra slut på en hel rep. sats. Allt fokus låg på lagning den dagen och vi varken hade tid eller lust att laga tortellini så vi nästan svalt den dagen. Men när vi väl kom till Kiruna så hade Patrik (Sussies kusin) fyllt upp kylen på ett sätt som bara en ungkarl kan =) Mycket kött med andra ord, och mätta blev vi till slut. Midsommarafton "firade" vi med Patrik och hans vänner över grillmiddag. Det blev för oss dödströtta cyklister en mycket lugn kväll som avslutades vid tiotiden på Loussavaratoppen med utsikt över hela Kiruna och dess vackra vyer, samt över ökända "Mordor" även kallad LKAB gruvan =)

 

Vi begav oss mot Gällivare redan på lördagen igen för att slippa cykla i regn alltför mycket. Vi tog oss till Svappavaara som en dans, men på sjukt tråkig väg. Allt var givetvis stängt och det blev därför Tortellini igen, utanför "citys" Coop. Resten av vägen till Gällivare var tuffare och om möjligt ännu tråkigare och monotont.När vi äntligen svängde av var det bara 1,1mil kvar till Gällivare och vi andades ut. Det skulle vi INTE ha gjort dock! För det var nog den hittills längsta och tuffaste milen vi trampat! Det var en fruktansvärd motvind och mycket uppför. Det var så tungt och halvägs så bröts Sussie ihop. Hon bara började gråta bakpå cykeln så Rasmus fick stanna för Sussie hulkade så. Han vek sig dubbelt av skratt och Sussie vek sig dubbel av gråt. Hahahaha! Hon var hungrig, trött och hade lågt blodsocker och fick syn på ännu en uppförsbacke- det blev bara för mycket! Något vi skrattar gott åt nu =) Räddningen blev tyvärr Frasses hamburgeri eftersom allt annat var stängt. Av Frasse blev Sussie senare JÄTTEdålig i magen, rekommenderas INTE! Då åt vi sallad och macka bara dessutom.

 

Nu har vi cyklat 2 dagar i bara skog och passerat Gällivare och Porjus. Följt Stora Luleälv och beskådat vattenkraftverken. Vi har haft turen att se älgko och renar- vilda såklart. Men endast lyckats fota en renröv =) Hoppades på "tama" renar i Jokkmokk för turist bildbevis och för lite klappning för Sussie. Dock är de ute på fjällen och springer så här års informerade turistbyron oss =) Men vi har åtminstone ätit ren på Attjemuseum idag. Souvas hette det vilket är pressad potatis med rökt renkött och murkelsås- YUMMI YUM YUM!!!! Helt fantastiskt! I porjus fick vi renskav med sylt och potatismos, bättre än Frasses må vi säga =)

 

I morgon tar vi bussen till Östersund för att slippa transportsträcka i form av skog, skog och bara skog. Vi kom fram till att det är ca 15mil mellan städerna och inget vi vill uppleva eller se innan Östersund. Så vi tänker ta bussen, spara tid och istället hinna med bland annat Kolmården, och andra roliga ting i söder. Vi gör ju detta för att det ska vara kul och inte en pina :)

 

Nu ska vi grilla korv :)

Kommentera gärna: