Gränna, polkagrisar och Vadstenakloster i solsken

Nu har vi cyklat till Gränna där vi självklart ska smaka på polkagrisar och vara turister.

Sussie fick köpa sig en ny och dyr sadel som borde göra underverk, men vi väntar ännu på detta underverk :) Hon har fruktansvärt ont i baken, men det har blivit betydligt bättre med den nya sadeln. Dock långt ifrån bra, men det blir det nog aldrig :)

 

Vi har hunnit med en hel massa, man vet knappt var man ska börja... Mora som sagt var helt underbart och Eva pysslade om och skämde bort oss ordentligt. Vi fick träffa familj, släkt och vänner och bjöds på mkt god mat och härliga utflykter. Vi besökte också GrönklittsBjörnpark till Sussie förtjusning och Rasmus höll mest god min. Det var absolut inte värt pengarna, så åk inte dit. Men det var ganska coolt att se tiger och isbjörn och björnungar ändå =) Vi bantade också packning och gjorde oss av med värmeplagg vilket var skönt. Och Lars och Rasmus kittade cykeln lite extra ( tex skruvade fast mina hantag ordentligt :) ). Också fick vi ju cykelhjulet utbytt och fixat ochd et har hållt hela vägen ner hit så håll tummarna för resten av sträckan !

Vi är uppe i typ 12 punka nu eftersom vi körde på en häftklam mer utanför Örebro. Men det gick snabbt att ordna :)

 

Dalarna är helt underbart vacker med många fina städer och trevliga människor med härlig dialekt. En favvo =) I lUdvika hände det roligaste hittills kanske... Det började ÖSregna medans vi handlade mat på Willy.s och vi fick söka skydd där inne tills det lättat lite. Sen var vi tvugna att bege oss ut i regnet för att leta tältplats innan mörkret. Och i rondellen mitt i stan var det en GIGANTISK vattenpöl som vi verkligen försökte undvika, samtidigt som vi försökte undvika bilarna som stänkte ner oss från andra sidan. Och mitt i detta så lossnar Rasmus sadel, där Sussies styre sitter på samma stång och vi måste stanna mitt precis i denna stora vattenpöl. Vi står där i spöregnet med vatten upp till anklarna och skruvar på styret igen medans bilarna kör om oss och gör oss om möjligt ännu blötare :) Man kunde inte göra annat än att skratta alltså, så himla komiskt!!!

 

Igår tog vi en vilodag i Borghamn där vi solade och badade och bara slappade för att få mer kraft i musklerna. Vi vill ta många mil snabbt nu genom småland eftersom vi inte har något speciellt att titta på och vill ner till Skåne och bada och turista :)Håll tummarna för vackert väder sista veckan alltså!!!

 

Det är en del som känner igen oss i städerna och många som är nyfikna på hur långt vi cyklar, varför, hur vi bor och hur det är att cykla tandem. Vanligaste frågan vi får är nog" Hur håller ni sams?" Konstigt nog verkar det vara vårt minsta problem, det är mest cykeln som bråkar :) Vi har kommit fram till att äta mkt för att hålla humöret uppe, för är magen glad så är människan glad :)Haha!

 

Vi hörde precis om en kille som åkt inlines genom hela Sverige, DET kallar vi coolt! Fatta vilken utmaning, måste vara halvt galen :) Man känner sig lat i jämnförelse :)

Nu får ni ha det så gott alla så hörs vi snart igen!

Kommentera gärna: