Massajer

Idag när vi låg på stranden kom två Massajer fram till oss och vilja sälja saker. Normalt brukar de inte försöka sälja till oss eftersom de vet att vi bor här. Men nu när vi hade våra pappor med oss prövade de sig och vi tyckte att det kunde vara kul att köpa något från dem. Det finns ganska många Massajer här på Zanzibar, de säger att de är riktiga Massajer som härstammar från Tanzania. De har kommit till ön för att försörja sin familj och by genom att sälja saker till turister och vakta utanför finare hotell. Hurvida de verkligen är "riktiga" stamfolk eller inte har vi ingen aning om. Men väldigt trevliga är de alltid i alla fall! De är duktiga på handarbete och de säljer olika smycken, ofta dekorerade med små pärlor. Dessutom är de duktiga på att fläta hår så vill man få håret fixat är det Massajerna man går till här! Men det ser ganska lustigt ut när långa, muskölösa krigare sitter och flätar håret :)

Vi brukar gå förbi en närliggande lodge på våra dagliga promenader och de har Massajer som vaktar ingången. Det är ganska många hotell som har just det och det måste vara en extra upplevelse för människorna som bor där tror vi. Ibland när vi går förbi övar Massajerna på att hoppa och det är sannerligen en märklig syn. Dessa långa, smala kroppar som hoppar rakt upp i luften på ett stelt och spänstigt sätt. De hoppar väldigt högt och det är riktigt häftigt att se! I deras kultur inger höga hopp respekt, så det är inte så konstigt att de lägger mycket tid på att öva.

Hur som haver så köpte vi en liten skål, ett halsband och några nyckelringar från just dessa två Massajer och så passade vi på att ta bilder tillsammans med dem. Är man turist så är man :) Det är otroligt snygg kontrast med deras mörka kroppar täckta i färgglada kangas mot den vita sanden och det turkosa vattnet. Klubban ni se på bilden är ett vapen som de använder för att spräcka skallen på lejon säger de. Dessa två killar hade mycket humor och vi skrattade mycket ihop. De bredde ut sin lilla filt och la ut sina varor och presenterade det hela som "Masai Duka" vilket fick mig och Rasmus att skratta högt. För duka eller superduka betyder på swahili ungefär butik/affär eller marknad. Och de kallade sig Massajbutik. Säkert inte alls roligt för er läsare, men väldigt roligt på sättet de sa det i alla fall :)

Efter en skön dag på stranden gick vi ut för att äta pizza. Så fort vi får chansen passar vi på att äta lite västerländsk mat eftersom vi annars äter traditionell mat 3ggr dagligen på lodgen.  Vi gick till ett mysigt ställe som vi inte ätit på förut ochd eras bacon och bananpizza var sannerligen prisvärd!!!

Send us some Love: