familjen besöker oss på zanzibar

Idag kom äntligen Rasmus bror och deras mammas man hit! Vi håller för fullt på att lära upp vår efterträdare, packar ihop våra saker och planerar bröllop och Nepalresan så det är mycket i luften nu. Men nu ska vi försöka jobba minst möjligt, ta ett stort steg tillbaka och bara låta den svenska tjejen sköta lodgen själv. Så kan vi stötta i slutet av veckan tänker vi, så blir det inte så stor omställning för henne när vi är borta på riktigt.  Dessutom blir det skönt med semester och bara få vara lediga tillsammans med vår familj. I morse när vi skulle hoppa in i bilen för att köra till flygplatsen så stod ingen bil parkerad utanför lodgen. Ägaren hade nämligen lånat ut bilen till en kompis och i fyllan och villan glömt bort att vi skulle hämta vår familj just idag. Vi väckte honom och han ringde sin kompis, men vi räknade ut att det skulle gå fortare att gå och hämta bilen själva. Så vi stegade iväg något irriterade längs huvudvägen och gjorde vårt bästa för att skynda oss. En flock med kor gjorde oss sällskap och efter några expressfoton blev det dags att skynda vidare.

Det är stunder som dessa som vi inser hur trötta vi är på vissa saker här nere. En sak som vi alltid kommer ta med oss från att leva på Zanzibar, är hur droger och alkohol förstör människor och samhällen. Det har nästan blivit så att en öl smakar lite bittert efter att ha levt här nere. Vi vill inte gå in på detaljer, men vi har sett och upplevt alldels för mycket negativa saker kopplade till både alkohol och droger. Och dessa upplevelser gör att det nu känns rätt skönt att få lämna denna period bakom oss. Det är dubbla känslor att leva på Zanzibar, för det finns otroligt mycket vacker, exotiskt och härlig här på ön. Men det finns också mycket utmanande, tungt, korrupt och fel saker som man inte kan se bort ifrån i längden. Men nog klagande, nu tar vi semester!

Ikväll var vi på middag hos Lisa på Kiddós Cafe i Jamiani! Vi hade beställt en buffé middag med färsk fisk och grönsaker. Det var billigt, mycket mat men kanske ingen smaksensation. Lunchen och frukosten är klart bättre och då har man dessutom en fantastisk utsikt. Men det var väldigt mysigt med massa levande ljus och en sval vind. Vi var alla ganska trötta och nu ska vi krypa i säng.

Send us some Love: