Älskade stonetown

Idag tog vi med Pontus och Bernhard in till Stone Town och det blev som ett slags hejdå till huvdstaden. Av alla de sakerna som jag (Sussie) kommer att sakna mest med livet på Zanzibar så är det nog just Stone Town. Jag fullkomligt älskar de trånga gränderna, alla dofter, färger och vimmlet av människor och intryck. Varje besök här bjuder på något nytt och det är kanske den mest exotiska stad jag någonsin besökt.
Blandningen av gammal och nytt, arabiskt och afrikanskt och muslimsk och rastafari är otroligt spännande och kontrastrik. Jag fylls av energi och ideér av att vistas här inne och jag fullkomligt älskar att sitta i skuggan och se stadslivet pågå. Ljudet av bilar, försäljare som ropar, moskeérnas bönerop och musiken från olika affärer. Lukten av nybryggt kaffe, färsk lime och stanken från blod, fisk och kött. Att köpslå på knagglig Swahili om köttfärs, tomater och bananstockar! Åhh vad jag kommer sakna det alltihopa!

I mitt hjärta kommer en liten bit av Zanzibar alltid finnas kvar och när jag drömmer mig tillbaka tror jag inte det är kritvita stränder och ett turkost hav som jag kommer längta efter.  Jag kommer längta hit, till kaoset och intrycken i Stone Town. Till dammen och smutsen, till oljuden, till färgerna och till dotfterna, stanken och smaken av denna vibrerande lilla huvudstad som inte lämnar någon oberörd.

Send us some Love: