Ett annorlunda liv uppe i bergen

Det är otroligt häftigt att vandra i Nepal alltså! Man kommer nära livet, människorna och vardagen och kan betrakta allt på ett försiktigt sätt.  Överallt finns påminnelser om deras religion och varje gång man kommer till en ny by så möts vi av bönehjul, böneflaggor, portar eller stenar med böner skrivna på. Samma sak gäller när man lämnar en by. De lokala snurrar på bönehjulen när de går in i sin by och bär de lämnar byn igen, de är så vackert när de gör det. För även om det är en rutin som de säkert gjort tusentals gånger så gör de detta med känsla. Det ser inte ut som en gammal vana, utan det ser ut att verkligen betyda något för dem när när de snurrar på hjulen.

En annan kul sak vi skådar överallt är dessa vattenpumparna och reningssytem som finns i alla byarna. Vi har ju bestämt oss för att samla in pengar till arbetet med vatten och hygien för Wateraid och när vi ser hur det verkligen hjälper en hel by med något så basalt, är vi väldigt säkra på att vi valt rätt projekt att stötta. Dessa människors vardag förbättras så avsevärt med enkel tillgång, på rent dricksvatten!

Att vandra här är ganska enkelt för i varje by finns det små hotell, restauranger och tehus som man kan få vila och fylla på enrgi i. Man skulle kunna genomföra denna vandringen med minimal packning och lite större budgett om man ville. För den som vill introduceras till frilufsliv och vandring så är detta en bra plats att börja tycker vi :)

Send us some Love: