Acklimatisering och en Tur till Ice lake

För att acklimatisera oss tog vi en till dagstur till en issjö. Med oss hade vi strålande sol och tio ägg till frukost. Alla reagerar kraftigt när vi köper så många ägg, precis som på Zanzibar. Vi är allt riktiga ägg-lovers :) Bra med protein, billigt, gott, oändliga variationer och nyttiga fetter och vitaminer!

Vi vandrade en bit och lät solen värme upp omgivningen en bit innan vi slog oss ned och gjorde äggröra med världens vackraste utsikt som vy. Vandringen idag var lite mer ansträngande, men egentligen känner vi inte av höjden särskillt mycket. Men vi har tagit ett ganska lugnt tempo och bara tagit 100-500 höjdmeter per dag och det har nog gjort att vi sakta gjort våra kroppar vana. Däremot var mitt (Sussies) blodsocker en enda röra idag och det sjönk kraftigt några gånger. Vi fick ta lite extra pauser och vänta på att det skulle stiga igen och jag blev i vanlig ordning sur. Haha, alltid samma visa! Jag blir grinig, Rasmus säger åt mig att testa mitt blodsocker, det är lågt och jag sätter mig ner och äter och surar tills vi kan fortsätta igen. Då som att vända ett blad blir jag glad igen. Det är inte lätt för min man att leva med mig alltså - all kärlek till honom :)

En riktigt häftig upplevelse idag var när en gigantisk vit örn flög över våra huvden. Först trodde vi att det var en gam, för de är rätt stora de också. Men när den kom närmre insåg vi att det var en örn och vi blev helt paralyserade. Den var så mäktig, så enorm och framför allt så himla nära. Vi kunde stirra den rätt in i ögat och när den flög över oss skuggade dess kropp platsen vi stod på. WOW! Jag blev givetvis livrädd och trodde att den skulle anfalla oss, men jag stod bara helt stilla med öppen mun, vågade inte röra en fena och bara glodde. :) Riktigt coolt!

Ikväll ska vi gå på bio i Manang och se "7 år i Tibet", men först ska vi gå ut och äta vegetariska hamburgare. På bion sitter man på jakpälsar i ett mörkt och kallt litet skjul. För ungefär 30kr får vi två biobiljetter, popcorn och hett te. Så vi tar ut svängarna ordentligt, njuter i fulla drag och unnar oss en riktig "date-night" med middag och bio :) Mitt uppe i bergen :) Här i Manang skulle vi nog kunna leva ett tag! Vi stortrivs :)

Send us some Love: