Från koja till slott!

Rasmus och jag har ju jobbat en hel del inom hotell och restaurangbranschen och vårt största intresse är bland annat resor och mat. Därför har vi länge haft en liten dröm om att få göra ett besök på vad som sägs vara världens lyxigaste hotell. Burj al arab säger själva att de är ett 7-stjärnigt hotell men det finns egentligen bara 5-stjärniga hotell så det stämmer kanske inte helt.  Hur som helst har vi inte riktigt budget att sova en natt på detta lyxhotell eftersom att det minsta rummet på hotellet kostar omkring 14000kr per natt :) Men en lunch ville vi kosta på oss. För att få mest möjligt ut ur besöket bokade vi in en "Culinary flight" som tog oss runt på 4 olika restauranger. Den absolut dyraste lunchen vi någonsin ätit!

Men det var en otrolig upplevelse och för perfektionister som oss var det en ren njutning att dinera här! Vi började med att bli tilldelade en värdinna som skulle transportera oss till de olika restaurangerna. För att komma ner till bottenrestaurangen tog vi en guldhiss och möttes av en dunkel restaurang med guldvalv och ett stort akvarium som hela salen var byggd kring. Vi blev plasserade precis bredvid akvariet och satt bredvid hajar och rockor och massa andra fiskar. En mycket häftig känsla! Här började vi med fördrinkar av daddlar, rosenvatten och passionsfrukt. Sedan åt vi vår första rätt som var tartar och pilgrimsmussla. När vi var färdiga blev vi hämtade igen och vår värdinna tog oss med till nästa guldhiss som förde oss till dagens lunch i den asiatiskinspirerade restaurangen. Här åt vi Peking-anka och drack ett helt fantastiskt rödvin!

Sen åkte vi upp till näst högsta våningen där vi njöt av en fantastisk utsikt över Dubai. Vi såg bland annat hotellet Atlantis där vi ska sova i morgon!  I restaurangen spelade en kvinna piano och atmosfären var avslappnad och lugn. Vi åt flera sorters nybakat bröd, drack ett gott rödvin och sedan kom huvudrätten in med oxfile och ostgratinerade makaroner med parmaskinka till. När vi skulle gå på toaletten kom en värdinna och följade oss till toaletten och väntade utanför tills man var färdig. Utanför toaletten stod en leende asiatisk kvinna och delade ut en fluffig handduk när man tvättat händerna. Lite absurt och skevt, men intressant att få erfara.

Sista stoppet blev efterrätt i den avslappnade loungen med utsikt in mot staden och entrén där alla rika människor parkerade sin lyxåk. Vi satt i bekväma fotöljer och drack perfekt Caffe-latte och åt chokladbomb med hallon och grapebakelse med bärsås. Sedan drack vi afternoon tea och åt chokladpraliner. Vi var de enda på hotellet som fotograferade likt galningar och resten av alla gästerna åt som om de vore vilken enkel lunchrestaurang som helst. En del pratade i mobiltelefon hela tiden, andra beställde in mat och dryck som om pengar växte på träd. Vi åt och drack med andakt som det heter och såg till att njuta varje sekund. Tänk så lyckligt lottad man är när man får uppleva fantastiska saker med jämna mellanrum och kan njuta fullt ut vid varje tillfälle. Efter att ha bott enkelt nere i Afrika måste vi ju verkligen medge att sånna här upplevelser känns extra starka och speciella. Efter att ha ätit nudlar med kackerlackor i så smakar en perfekt lagad oxfilé så mycket bättre!
Kontraster, åh dessa underbara kontraster!

AL Mahara

Junsui

Al Muntaha

Sahn EDDAR

Burj Al Arab Hotel

Send us some Love: