Stor intervju x2!!!

Idag hittar ni oss i GP (Göteborgsposten) och även hos kontinetcyklisten!!! Så himla roligt! Vi har redan fått in våra två första givare till insamlingen och Tina Eriksson och Eva Jadenius banar vägen för resten av våra läsare!!! Så KUL att få positiv respons på allt arbete vi lagt ner! Tack!

 

Såhär ser Daniels intervjuv med oss/Sussie ut:

Välkommen till Veckans person! Här kommer du att få läsa om personer som inspirerar oss andra till att våga utmana oss själva och att uppfylla våra drömmar. Varje vecka får ni lära känna en ny person som, stort eller smått, gjort något för att utmana sig själv. Personporträtten kommer bara att ligga uppe en vecka, så missa inte att följa kontinentcyklisten.com regelbundet.

 

Denna vecka har kontinentcyklisten.com gjort en intervju med en äventyrare som bestämt sig för att kämpa mot orättvisor och fattigdom. Möt Susanne Engberg , som också är en person som kämpar för att utmana sina egna rädslor och gränser. Hon har diabetes och är rädd för höjder; ändå har hon cyklat genom hela Sverige tillsammans med sin make Rasmus, bestigit berg och vistats på platser utan vare sig el eller rinnande vatten.

 

Susanne och Rasmus startar om fyra dagar sitt hittills största äventyr. På sin tandemcykel skall de cykla från Nordkap, genom hela Europa och Afrika för att avsluta i Sydafrika. Under resan samlar de in pengar till Water Aid. Målet är att samla in 100 000 kronor till stöd för att kunna ge vatten till de hundratals miljoner som saknar detta i världen idag.

 

- Hur fick ni idén till att cykla genom hela Sverige, ert första äventyr?

 

Vi följde en blogg om en annan långfärdscyklist och kände starkt att vi ville göra något liknande. Vi är aktiva människor som gillar ett sådant resande. Sverigeturen blev ett test för att se om det verkligen var något för oss, och vi fastnade snabbt för cykelsemestrandet.

 

- Vad motiverar er till att fortsätta utmana er själva?

 

Jag tror att både jag och min man är personer som mår bra utav nya utmaningar och vi vill gärna utvecklas som människor. Vi är drivna och engagerade vilket gör att vi fastnar för just såna här utmaningar. Sen hjälper det oss att cykla för ett ändamål, det ger oss motivation att kunna vara med och rädda liv.

 

- Hur har din diabetes påverkat att göra dig till den du är idag?

 

Jag har alltid varit en envis person som känt mig engagerad i orättvisor och utanförskap. När jag fick diabetes förstärktes det kanske ytterligare och jag brinner nu för att visa att diabetes inte behöver vara ett handikapp! Men jag har på något vis alltid varit övertygad att man klarar vad som helst, om man bara kämpar för det. Diabetesen och reaktioner från omvärlden på min sjukdom har däremot gett mig ännu mer jävlar anamma!

 

- Har du några tips till diabetiker som inte vågar åka till u- länder där tillgången till medicin inte är lika stor?

 

Mitt tips är att planera noggrant och försöka undvika fallgropar som kan dyka upp. Att ta med dubbelt så mycket medicin, dela upp den i packningen och alltid tänka efter en extra gång. Sen är det positivt om man med kost och motion kan göra att man behöver minsta möjliga med just insulin, på så vis är man lite mindre sårbar tycker jag. Är det en sak jag lärt mig på alla mina äventyr så är det att det mesta löser sig alltid på något sätt! I värsta fall får man väl åka hem och hämta insulin, flyga till närmsta land med bra sjukvård eller betala någons semester för att komma med ny medicin. Det gäller att vara kreativ med lösningar på problemen som kan dyka upp!

 

- Vad är ditt häftigaste reseminne?

 

Bästa reseminne är en svår fråga Det finns så många olika sorters bästa minnen. Ibland är ju minnen från en enkel lunch i solskenet det finaste minnet, medan minnen från punkteringar är roliga nu efteråt. Sen finns det ju mer exotiska minnen från Nepal eller Zanzibar som också är bland de bästa minnena. Men om man ska försöka välja ett så måste jag svara kontrasten mellan Nepal och Dubai. Känslan av att ha elektricitet dygnet runt, rent vatten i kran, varmvatten i duschen och en hygienstandard igen är något vi aldrig kommer glömma! Man blir väldigt tacksam för små saker efter att ha bott nästan 5 månader i Afrika och sen spenderat över 1 månad i Nepal

 

- Vill ni hälsa något till de som vill, men inte riktigt vågar, uppfylla sina drömmar?

 

Jag uppmanar alla att trotsa sina rädslor, det är alltid utvecklande. Jag är inte speciellt modig och jag är rädd för en massa saker, men jag vill inte att det ska begränsa mig och därför går jag emot de känslorna. Jag är till exempel väldigt höjdrädd, men jag absolut älskar vyerna man upplever när man bestiger berg, och försöker hitta ett sätt att göra det trots min rädsla. Och jag tror att man kan träna bort rädslor med tiden. Men man klarar inte allting på egen hand och ibland kanske man behöver en knuff, ett bollplank och någon som tror på ens förmåga. Så mitt råd är att hitta personer i din omgivning som ger dig mod, energi och tron om att du klarar vad som helst! Min man är en stöttande person som ger mig självförtroende att våga när jag för stunden inte tror på min egen förmåga. Skaffa er en sådan person, eller en förebild som ni inspireras av och våga vara lite galen, för nästan allting ordnar sig!

 

Modig eller ej, Susanne är hursomhelst en person med en stark drivkraft att inte begränsa sig själv. Hon vill heller inte att andra människor skall vara begränsade av att inte ha tillgång till rinnande vatten, vilket är grundläggande för allt liv.

 

Missa inte att gå in på Susanne och Rasmus hemsida; www.travelsbytandem.com. Där kan man läsa mer om deras stundande äventyr och också mer om Water aids arbete.

 

Kontinentcyklisten.com önskar de båda äventyrarna stort lycka till på det stora äventyret och förhoppningsvis kan vi få en intervju med Susanne efter målgången i Sydafrika!

 

Vi är ortoligt glada för all uppmärksamhet vi får och tror att detta kommer hjälpa oss att nå vårt mål med insamlingen! Tack Daniel!

 

För er som läser detta via mailen- Klicka HÄR för att se bilderna!

 

/TandemLove

Denna skylt ger oss tanke på att man faktiskt kan hjälpa till att kämpa för livet!
Min man är så fantastisk, han gör ett kanonjobb med vår reklamskylt!
Jag försöker jaga sponsorer till vår insamling! Vi ska spräcka 100.000kr målet!!
Jag försöker jaga sponsorer till vår insamling! Vi ska spräcka 100.000kr målet!!
Nej, det är ingen missil :) Nyköpt mic för videobloggen Wateraid önskar att vi ska göra! Videoblogg, detta börjar bli stort hörrni!
Denna underbara skylt fick vi av Sussies vänner på vårt bröllop! Vi älskar den!
Etiketter: kap till kap

Kommentera gärna: