Grym service och en galen kärring i Tromsö!

Igår kom vi till Tromsö med den fullpackade bussen. Vi har trots allt bott här för mindre än ett år sedan så det blev ett kärt återseende! Vi gick direkt till Intersport och frågade om de kunde hjälpa oss fixa cykeln och de var positiva och behjälpliga med en gång. De verkade tycka vår grej var rolig och kanske var det därför de var extra serviceminded? Hur som helst är dessa cykelgubbar de net lösningsorienterade gubbar vi stött på än så länge! Truls tror jag ledarn hette och han grävde i sitt minne en stund och sa att han skulle ordna en lösning på pedalproblemet, sen körde han iväg på sin motorcykel för att leta reservdelar på ett lager åt oss! Han hade en extra vevarm och en pedal som vi fick, helt gratis! Sen jobbade de med cykeln i flera timmar och gav oss samtidigt ett kanonpris, verkligen imponerande och kunnig personal dessutom! Tydligen hade första cykelverkstaden gjort egna byggen på cykeln som nu gjorde det nästintill omöjligt för denna verkstaden att laga felet enkelt. Man kan ju tycka att cykeln borde hålla lite mer ön 60 mil när man betalat över 10.000 för att fixa den?! Nu hoppas vi i alla fall på att allting ska rulla smidigt och att vi ska klara att ta oss framåt, cyklandes hädan efter!

 

Här i Tromsö får vi bo hos vår vän Ida och vi har fått ett alldeles eget rum med en säng :) Vi passar på att vila upp oss, ta hand om vår hygien samt att jobba med vårt projekt. Vi fick en intervju med Tromsö tidning och kommer medverka där nästa vecka :)

 

Vi satt utanför det kända turistmålet Tromsö Domkyrka och åt lunch vår första dag på en utan bänkarna utanför kyrkan. Och snett mitt emot oss satte sig en äldre kvinna som började mata fåglarna i parken med bröd, till allas förvåning. Fiskmåsarna uppfattades av samtliga ätande människor i parken som ett mycket störande moment, som vi helst ville skulle försvinna ur vår åsyn. Och så kommer denna dam och uppmuntrar dem till att inte bara stanna, utan också att locka till stadens samtliga fiskmåsar genom att mata dem! Givetvis stirrade vi på damen och snart upptäckte vi något mycket märkligt! Hon gick på kryckor och varje gång en fiskmås försökte ta en bit bröd skrek hon, viftade med armarna och slog efter måsarna med kryckan! Nu förstod vi om möjligt ännu mindre, varför mata fåglarna och sedan slå dem liksom? Vad tror hon ska hända om hon viftar med bröd i en fågelflock? Vi fortsätter stirra och ser sedan att det är duvorna hon vill mata och måsarna är inte inbjudna till middagen! Så hon sitter där i solskenet och kastar bröd till den ena fågelrasen, samtidigt som hon slår den andre rasen i huvudet! Och träffar fiskmåsarna i huvudet gör hon också! Detta fick oss att skratta gott! Försökte filma men fick inte något riktigt in action bevis :)

 

Nu blir det hemlagad pizza och fredagsmys!

 

/TandemLove

Galen måsmisshandlare!

Hej Tromsö!!!
Vi håller ihop trots kedjebryt!!!

Kommentera gärna: