Trondheim, härliga Trondheim!

Det tar betydligt längre tíd än vi hade beräknat och vi har inte samma tempo som när vi cyklade genom Sverige. Fram för allt rullar vi sämre och vi väger mer vilket gör det hela tyngre. Eftersom att Norge är 300 mil så kommer vi inte hinna cykla hela Norge utifrån den tidsram vi önskar. Vi vill gärna hinna ner i Europa innan det blir för kallt där, dels för att vi vill ha en go semester och dels för att vi då kan dumpa värmeplagg. Detta har gjort att vi valt att skippa sträckan mellan Bodö och Trondheim och vi passade på att ta Hurtigruten! Det är något vi alltid velat göra och det var himla kul att få åka den berömda kryssningen!

 

Väl framme i Trondheim klockan sju på morgonen var vi dödströtta! Vi tog in på Clarion collection hotell mitt  i centrum där vi får bo för 500kr per person inkluderat 4 måltider, bra internet, hyrfilmer, dusch och tvättmöjligheter. Ni som har allting sånt där hemma kan nog inte förstå hur mycket man uppskattar enkla ting när man bor i tält! En säng att sova i, slippa sätta upp tältet, drickvatten extremt nära till hands, internet som gör det möjligt att jobba, ström att ladda sina saker med, värme, dusch, möjligheten att tvätta sina kläder i varmt vatten i hon, sen kunna torka sina kläder och fram för allt; annan mat!

 

Nu blir det att packa ihop och börja bege oss väster ut! Här är det varmare om så bara några grader, men det gör STOR skillnad. Det är så skönt att slippa frysa! Förresten snackade vi med p4 Norge igår så håll tummarna för att de tar upp oss i något program fram över!

 

/TandemLove

En till underbar bild från Lofoten!
Ett stilla Bodö klockan 02.00
Fantastiskt bra gatumusikanter i Trondheim
Den kända katedralen i Tromdheim
Pittoreskt värre i Trondheim!
Jaaa, vi gillade Trondheim som sagt :)
Vi fick en påse kakor av ett svenskt par i husbil! Trevliga människor!

Kommentera gärna: