Vänliga Norrmän och med nyfångad fisk!

Det bästa med att cykla är att man kan finna smultron, blåbär och hjortron i vägkanten =) Det bästa med att cykla är att man kan finna smultron, blåbär och hjortron i vägkanten =)

En eftermiddag när vi stod och studerade informationstavlan innan Orkanger så kom det en glad nordman cyklandes. Vi snackade en stund och innan han cyklade vidare bjöd han in oss till sin stuga på kaffe och våfflor nästa dag. Så morgonen därpå cyklade vi med glatt humör och siktet inställt på främst kaffet! När vi äntligen cyklat färdigt de 2,8 milen uppför till Sötvattnet där deras hytta låg så mötte Harald och hans fru Anne oss. Och nu bjöd de oss även att sova över hos dem och det var ett erbjudande som vi inte kunde tacka nej till! De hade en otroligt fin gård med tre små timmerstugor med gräs på taket och sjön nedanför. Och vi fick nyfångad Öring till middag och våfflor och kaffe till dessert! Sen åkte vi ut med Harald för att lägga ut fiskenät och fiska lite efteråt. Vi var så glada för att få koma ut och fiska igen och det var kul att få se hur det går till när man fiskar med nät. Dessutom var det gott med en paus från cyklingen och härligt att få en upplevelse på sjön! Vi fick sju Öringar och efter vi kommit i land gick vi upp till stugan där vi sedan parkerade oss framför den öppna spisen med rödvin och intressanta samtal! Det var ine bara trevligt att bli bjuden på allt detta utan verkligen trevligt att få möta två så härliga människor! Det känns som det är just människorna man kommer minnas bäst från denna resa, de tar sig in i hjärtat och stannar där.  Vackra vyer och häftiga upplevelser tenderar att blekna med tiden, medans stunder med människor blir kvar. 

 

Dagen efter tog vi upp näten och vi hade fått en del fisk faktiskt. Sen åt vi en lång och god frukost och sen gjorde vi matsäck och packade ihop. Det kändes lite vemodigt att lämna Harald och Anne men "the show must go on" som man säger :)  Med nya krafter och ny motivation började vi trampa vidare västerut. Vi vill ju cykla Atlanterhavs vägen vilket gör att vi cyklar lite omväg västerut nu istället för söderut.

 

Men vi rullar trögt och det är inte som vi överdriver! Det blir tyngre och tyngre och raksträcka känns som uppför! Vi har märkt att däcken har blivit mjukare med tiden och de två sista dagarna har det blivit markant värre. Vi lägger upp en bild, men det ser värre ut i verkligheten och när vi sitter på cykeln. Men det blir hysterisk friktion nu och det funkar inte. På förra resan tog vi oss dubbelt så långt på samma tid och nu har vi en snitthastighet på ca 12km/h och i den takten kommer vi aldrig fram! Vår budget och vårt tålamod håller inte för så långsam takt! Så idag ringde vi runt till cykelbutiker i området för att beställa nya däck och alla har nästan en veckas leveranstid!!! Så vi kommer köra på vanlig slang från Ålesund och när vi kan cykla därifrån vet vi alltså inte just nu! Men håll tummarna för att det går ovanligt snabbt!

 

/TandemLove

 

Sussie, Anne och Harald utanför deras hytte vid Sörvasli 3 mil utanför Orkanger
Färsk stekt öring till lunch, kan det bli bättre?
och det blev våfflor och kaffe till efterrätt innan vi åkte ut och fiskade. En cyklares dröm!
Det blev första dagens fångst
Harald visar upp sina fiskarkunskaper =)
Såhär mysig var deras hytta... efter vårt besök här ville vi blev norrbaggar =)
Ja... det ser inte bra ut detta, eller?
och som sagt, det är tungt att trampa med dessa. Och detta är utan att någon av oss siter på!
Vägen västerut in mot Möre och Romsdal var väldigt vacker dock trots tungt trampande =)
En fin vy över fjorden
Framme i Kristiansund!

Kommentera gärna: