Atlanterhavsveien & Molde jazz

I inledningen till Atlanterhavsvegen, den 8km långa vägen över de små holmarna utanför Kristiansund I inledningen till Atlanterhavsvegen, den 8km långa vägen över de små holmarna utanför Kristiansund

Vi fick plats på bussen med cykeln och kunde därför transportera oss genom de två tunnlarna där man varken får cykla eller gå. Därför kunde vi uppleva den kända Atlanterhavs vägen som är en väg som är byggd på sju holmar om jag inte minns fel. Det är en vacker väg i skärgårdsmiljö och vi hade solsken hela dagen! Samma dag tog vi oss till Molde där det just denna veckan är jazzfestival som vi passade på att titta lite på. När vi gick på gågatan i Molde så kom en ung tjej springandes och ropade efter oss:

" ska ni cykla helt till Sydafrika?"
"jaa..." svarade vi.
"då måste ni komma och få en belgisk våffla!"


Vi tackar ju aldrig nej till mat och följde glatt med till tjejens våffelstånd där vi blev bjudna på våffla. Sen pratade vi lite och när hon och hennes vän hörde att vi cyklade för WaterAid så tog de direkt 50nok ur kassan och la till vår insamling. Vi blev lite oroliga att tjejerna skulle hamna i trubbel nu när de både ger mat och pengar från företaget och frågade om de verkligen fick ge bort saker. Då berättade de att vagnen är familjens och allting de säljer tjänar de själva, och då förstår ni ju hur stor procent utav deras inkomst de gav till insamlingen! Första sommarjobbet och de tvekar inte ens på att sponsra välgörenhet! Det kallar vi generositet! Men inte nog med allt detta, tjejen ringde hem och frågade om vi fick sova hemma hos dem. Tjejen heter Lina och hennes kompis Tea och de jobbade i våffelvagnen under jazzfestivalen. Så tack vare Lina fick vi middag, dusch och sovplats samt tvätt av våra kläder. Det var samtidigt en otroligt trevlig familj vi kommit till och vi känner oss redan som hemma med mamma Heidi, pappa Kent, barnen Lina, Vegar, Magnus och kompisen Tea. Igår kväll satt vi och pratade, skrattade och hade det trevligt och helt plötsligt var klockan två på natten! Vi älskar härliga människomöten!

 

/TandemLove

Atlanterhavsvegen slingrade sig fram
Sedan måste vi ta lite kort på oss själva också =)
Vi hade i alla fall tur med vädret och det blåste bara lite!
Här trampar vi på i vanlig takt med nästan platta däck - 12km/h
Här har Rasmus precis satt på kedjan igen när den har börjat krångla ännu en gång!
Här har vi kommit till Molde och Jazzfestivalen - Här älskar man Justin Bieber!
Sedan helt plötsligt fick vi våfflor av underbara två underbara jenter på torget och det ena ledde till det andra
Sommarjobb på torget =)
Och dett var frukosten hemma hos familjen Kjörsvik
och här stannar vi över helgen i väntan på däck

Kommentera gärna: