En tur till Ålesund

Vi fick äntligen våra däck och sa hejdå till Heidi och Magnus med vemod i kroppen. Men vi begav oss mot Ålesund och tyckte att vi rullade bättre, men vi vågade inte hoppas så tidigt. Vi tog färjan över till Vestnes och personalen där var både nyfiken, frågvis och positiv till vårt projekt, vilket gav en fin start på dagen. Väl i land igen började vi trampa på och vi märkte en klar skillnad. Vi rullade super och vi fick en hastighet som var det dubbla, även uppför! Det har säkert hjälp att vi vilat en vecka och ätit upp oss i Molde, men vi behövde inte alls ta i för att komma framåt.. Inte i jämnförelse. Fattar ni hur trögt det har varit eller,  vi fattar ju varför vi varit slitna! Och vi som trodde att vi var i dålig form, åt för dålig kost eller hade för tung packning. Haha, vi vågar inte ropa HEJ riktigt ännu, men det var stor skillnad idag!

 

Vi kom till  Sjöholt och tänkte där ställa packningen för att ta bussen till Ålesund och spendera kvällen där för att sedan hinna med sista bussen tillbaka. MEN jösses vilka dåliga busstider, vi skulle bara få max två timmar i Ålesund, men tyckte trots allt att det var värt det. Så vi köpte mat och satte oss för att vänta på bussen. Det fanns inga skyltar eller något som informerade om att det ens var en busshållsplats för övrigt. När bussen sen kommer 6 minuter innan avgång reser vi oss upp och börjar gå mot de fyra filerna som är bussparkering. Men bussen den växlade inte ner utan gasade istället och körde runt hela busshållsplatsen som om den körde i en rondell, fast lite för fort då! Där stod vi med hakan i backen och fattade absolut noll! Bussen bara körde förbi oss, och det kan ju reta en tillräckligt i en stad, men nu var det en timme till nästa buss!!! Vi gick tillbaka till campingen för att hämta cykeln och på vägen hittade vi en man som jobbade i trädgården. Honom frågade vi om vi kunde parkera våra ägodelar bakom deras hus medans vi spenderade natten i Ålesund. Det gick fint sa han som för övrigt var hemskt trevlig :) Så vi packade en nattväska med tält och annat nödvändigt och ställde sedan cykeln i deras uthus. Sedan satte vi oss för att vänta på buss nummer två. 

 

Vi kom till Ålesund och det är vi glada för, OJOJ vad vacker stad! Ligger i topp av finaste städer vi skådat! Påminner lite om Danmark och San Fransisco och något helt annat. Har ni vägarna förbi är det värt ett besök! I morgon blir det Geiranger och det ska bli superkul eftersom det är en plats vi alltid velat besöka.

 

Idag har vi haft 1 punktering som troligtvis berodde på att Rasmus varit lite slarvig med fälgbanden. Vi får se hur det utvecklar sig med däcken, men just nu är vi MYKET nöjda! Punktering är inga problem om man rullar dubbelt så snabbt tänker vi.

 

DAGENS BÄSTA, en bil som stannade vid vägkanten och gav 200nok till insamlingsboxen!!! Familjen Haugesund tror vi de hette, läser ni får ni gärna kommentera och rätta oss om det inte stämmer, å blir det rätt när vi skriver in er!

 

/TandemLove

Punktering nummer 1, och vi håppas att detta är första oh sista bilden i detta slag vi lägger upp!
Vi ser SÅ mycket fint!
Mysiga gator eller vad säger ni?
Kamerorna gick varma i Ålesund,. Rasmus gick in hårt för konsten :)
Silltant i den vackra hamnen
Sussie njuter i Ålesund

Kommentera gärna: