Över Sognefjell

Innan vi började klättra uppåt mot Sognefjellet så träffade vi flera härliga människor, bland annat ett par från schweiz som verkligen var goa. På mannens 50-års dag hade de sagt upp jobben, packat sina cyklar och börjat en 1900 mil lång cykelresa från Alaska till Pannema! Riktigt coola var de, och glada människor! Givetvis gav de pengar till insamlingen också! De bjöd in oss till deras hem så nu är vi sugna på att ta en omväg genom Schweiz :) Ett annat härligt möte var med en gubbe som körde upp bredvid cykeln och drog ner rutan och spelade svensk musik för oss!

 

Vägen upp över fjället var inte lika jobbig som vi hade trott, trots att vi tog 1400 höjdmeter. vi tycker att en vanlig uppförsbacke med våra gamla däck var värre. Men enkelt ska vi kanske inte säga att det var :) Däremot hade vi strålande sol och underbara vyer hela dagen, så man njöt mest. På väg ner gick det 10%. lutning och det svängde kraftigt som serpentiner hela vägen ner, detta gjorde att vi mest fick bromsa hela tiden. Jag skållade till och med fingrarna på fälgen, så varmt det blev av allt bromsande. Men ner kom vi och fick njuta av kvällscykling i den stilla fjorden. En rysk buss som kört samma väg tidigare på dagen, hade inte motorbromsat över huvud taget och då hade deras däck tagit eld och bussen kört av vägen. Vad vi vet så blev flera skadade, riktigt otäckt!

 

Idag har vi fått tag i ett ordentligt internet, så nu har vi lagt till lite bättre bilder i det förra inlägget- kika på dem vetja!

 

/TandemLove

 

En riktigt fin dag hade vi när vi cyklade över Sognefjellet
Detta är punkten för norra Europas högsta väg...
Solen sken och snön glittrade =) EN ljuv revansch av allt dåligt väder tidigare !!!!
Susanne var väldigt fräsch trots all klättring =)
Efter en lång serpentinväg kom vi ner till Sognefjorden - kungen av fjordar!!
Som sagt - det gäller att ha tur med vädret när man reser i Norge! =)
Sussie njuter efter några timmars cykling efter hallon- och äppelodlingar längs sidorna

Kommentera gärna: