I Bergen!

Nu har Rasmus familj agerat följebil en vecka och för oss blev det en omställning. Vi märkte hur vi blivit vana med livet på luffen och man kan minst sagt påstå att vi sänkt vår standard betydligt. Man tycker att god hygien är lika med fem våtservetter och att bekväm sovplats är lika med platt underlag :) Haha, ja man undrar ju hur omställningen kommer se ut när vi kommer hem? När vi skulle åka in till Ålesund för att vara civila och mysa runt på kvällen så tog jag (Sussie) på fullaste allvar på mig cykeltröjan och ett par något för stora tights. Ni vet, stora på ett sätt som gör att de hänger lite i skrevet? Jag kunde inte förstå hur Rasmus hade invändningar mot min bekväma och sportiga stil :) Haha, tydligenkände min man att jag slappat efter :)

 

Vi tog oss till Norges andra största stad, Bergen,  som faktiskt var den första norska stad som var levande. Det var öppet länge i butikerna och restaurangerna och på gatorna vimlade det av  folk. Uteserveringarna hade både levande musik, människor och man kände av en härligt vibrerande stämning på gator och torg. Rasmus blev direkt sugen på att bosätta sig i staden för att studera :) Tiden i Bergen spenderades mest att spatsera omkring och titta på de vackra byggnaderna och människorna. Det fanns bland annat en livlig fiskmarknad längs kajen där européer sålde sjömat i alla dess former med glada rop och yviga gäster :)

 

Vi besökte den kända Bryggan i hamnen som är ett kulturarv på Unescos lista. De sneda husen i klara färger står tätt ihop på kajen och mellan dem finns urgamla, trånga gränder där man får uppleva hur livet såg ut under Hansa-tiden. Det är både vackert och intressant och ett besök i Bergen är sannerligen att rekommendera! Vi kommer i alla fall att återvända!

 

/TandemLove

Vägen till Bergen var som alltid vacker, Norge levererar alltid!
Sussie var sådär imponerad av alla turister som flockades på utkiksplatsen ovan Bergen
Fiskmarknaden var vibrerande och en upplevelse i sig!
Sussie flörtade upp en italiensk Paella-kock på den härliga fiskmarknaden i Bergens hamn
Detta var dockhus som visade livet från förr. Tämk om man hade ett sånt här dockhus som barn, haha :)
Den berömda Bryggen i Hansa-stil, Bergens stolthet!
Sneda, vinda och historiska hus som förtjänar sin plats på Unescos världsarvslista!
Bryggen by night

Kommentera gärna: