Från Norge till Danmark

Sista sträckan från Bergen ned till Stavanger kändes mest som en transportsträcka. Tanken att Norge snart var slut var en skön känsla - vi har ägnat 45 dagar åt att trampa oss längs detta långa land.  Det har varit en resa med mycket motgångar i form att reperationer av cykeln, mycket kuperad terräng och kallt väder. Men vi  lämnar landet med starka minnen av oslagbara naturupplevelser, trevliga norrmän och med planer om att återvända. We will be back!!!

 

Väl nere i Danmark och Hirtshals blev man nästan chockad av hur annorlunda det är att cykla utan backar och slingriga vägar. De 5 mil vi cyklade till Frederikshavn tog vi 39 höjdmeter under hela dagen, jämfört med i Norge där snittet låg på 500-800 höjdmeter. Om vi ändå är inne på lite statistik är det värt att nämna att vi har tagit lika många höjdmeter i Norge som Mount Everest, Mount Blanc och Kilimanjaro tillsammans. Det är vi lite stolta över :)

 

Vi tog färjan över till Sverige för att Susanne måste ordna sitt nya "Engbergs" pass och ordna några ärenden som vi inte hann utföra innan avresan i juni. Vi ska även försöka ställa oss i centrala Göteborg för att skramla bössa och dela ut lite visitkort. Håll ögonen uppe om du är i området!

 

 Planen är att fortsätta från Frederikshavn 15 eller 16 augusti.

 

/TandemLove 

Den norska västkusten var väldigt lik den svenska
Sista dagen i Norge tryckte vi 115kilometer och kom fram efter solnedgången
Efter 46dagar lämnade vi äntligen Norge för Danmark
Turen längs Skagen var en fin avslutning innan en kort paus på hemmaplan i Göteborg
Att cykla i Dannark var en annorlunda kontrast
Vackert!!

Kommentera gärna: