En Dansk specialitet

Vår tältplats för natten :) Precis utanför landsvägen, men noll insyn :) Vår tältplats för natten :) Precis utanför landsvägen, men noll insyn :)

Inatt sov vi utanför landsvägen, nästan precis innan Kolding. Vi hittade en överväxt plats där vi passade på att slå läger. Och idag hade vi bara 6km kvar till centrum, men de 6km tog tid! I en brant uppförsbacke tryckte vi på så att någonting hände med växeln, och sedan hoppade kedjan av. Efter vi löst problemet hittade vi bara ett läge där växeln fungerade, 1:ans växel! Förstår ni hur dum man ser ut när man cyklar på 1:ans växel på en tandem på raksträcka? Man hoppar upp och ner på sadeln och man kommer knappt framåt, samtidigt som benen går som trumpinnar. Haha, vi skämdes så! Plus att det är så jobbigt på alla sätt och vis med fel växel. Hur som helst tog vi oss in till centrum och frågade en glad taxichaufför om vägen till närmsta cykelverkstad. Han förklarade entusiastiskt och Sussie log, nickade och lyssnade. Sen gick hon till Rasmus och sa:

"Jag fattade inte ett skit! Men ja tror vi ska förbi kyrkan, sen någonting, någonting och en bro till höger"

 

Det visade sig vara vänster, höger och sedan fortsätta in på "Hospiltalsgatan" där höger och sen ligger Dahl;s cyklar till vänster på gatan :)

 

När vi kom till cykelverkstaden så sa cykelgubben barskt:

"Jaha, men vad är problemet då?"

"Joo, vi tror att det är något med växeln, eller giret kanske det heter på danska?"

"Ja, men vad är problemet med det då?" frågade han ännu mer barskt.

"Det vet vi ju inte" svarade Sussie

"Ta in cykeln på gården då" svarade han surt och gick iväg innan hans ens avslutat meningen.

Sussie hämtade Rasmus och cykeln och vi kom in på bakgården som var överfull med cyklar. Han kom ut igen, sprang runt cykeln lite och började sedan ställa upp cykeln så att hjulen kunde snurra och han kunde checka växlarna. Ganska snabbt såg han att växeln hade vridit sig och det problemet löste han på två sekunder. Sen kollade han de andra växlarna samtidigt som Sussie växlade på hans kommando. Sen hämtade han en liten stjärnmejsel och skruvade på två små skruvar, sen var det hela löst! Han tittade upp på Rasmus med ett lite skevt leende och frågade:

"Du hade skruvat lite på dessa skruvarna va?"

"Ja" Skrattade Rasmus

Sen så gick han bara och vände sig i farten och sa:

"Det kostar inget"

Så gick han vidare.

 

Haha, en sån märklig upplevelse! Världens snällaste, men samtidigt så barsk. Hur som helst fixade han cykeln på en minut och vi kunde fortsätta in till stan för att leta efter det vanliga: is, mat och Wifi.

 

/TandemLove

Vi har sagt det förut, men OJ vad fina dessa husen är!
Dags att pröva en riktigt Dansk-Pölse!
Inget speciellt, men gott :)

Kommentera gärna: