Jamie Oliver, nya vänner och sevärdigheter i Rendsburg

Väldigt fint gästrum tycker vi! Väldigt fint gästrum tycker vi!

När vi skulle lämna familjen Reimer i Schleswig så följde pappa Karsten med oss på cykel genom hela staden så att vi skulle hitta vägen ut. Och vi fick med oss en liten blomma och de gav till och med pengar till insamlingen. Sen hade mamma gjort mackor till oss så att vi skulle ha cykelbränsle till Rendsburg. Så himla gulliga människor!

 

Vi kom fram till familjen Martin i Rendsburg så hälsade hela familjen oss välkomna! Och maten stod i ugnen så hela huset luktade underbart. Deras hus är så otroligt fint, det ser ut som i en inredningstidning! Vi vill ha deras vardagsrum :) Och deras kök :) Verkligen fin smak! Och alla i familjen fick oss att känna oss så välkomna! Sen åt vi supergod middag som mamma Tina hade lagat. Hon är helt galen i Jamie Oliver och det får ni bevis på nedan :) Tina bjöd på kyckling och ett ris med ärter, morötter och koriander. Med en fräsh sallad vid sidan om. Det var bland det godaste "hemma maten" vi fått tror vi :)

 

Sen gick vi till Rensburgs sevärdighet, "The Iron Lady"! Det är en bro med tåg ovan och en liten färja under som hänger i vajer. Det finns bara två stycken i hela världen, den ena här i Rendsburg och den andra i Holland. I Rendsburg finns också världens mest traffikerade båtkanal där det färdas över 43.000 större färjor per år, det är betydligt fler än den berömda Panama-kanlen. Vi gick till The Iron Lady och åkte färjan över kanalen. Påvägen fick vi lära oss allt om Rendsburg :) Vi fick bland annat veta att bron har fler bultar än Eiffeltornet i Paris. Och att när de större färjorna kör in i Rendsburg blir de välkomnade med en egen sång som spelas på högtalare när de kör in i staden. Kul grej tyckte vi :)

 

Nu har vi precis sagt hejdå till halva familjen och ätit en stor frukost. Medan vi bloggar fixar deras son Finn matsäck till oss. Människor är så gästvänliga och fina att man nästan blir generad! Vi har lärt oss så mycket om vilka människor vi vill vara, alla fina människor vi möter formar oss :) Och som vi sagt förut, de människor vi möter på resan stannar kvar i våra hjärtan och det är en rikedom man inte kan köpa för pengar!

 

/TandemLove

Helt fantastiskt fint vardagsrum, eller vad säger ni?
Jamie Olivers hela bok samling i Tinas kök
Jamie till höger om spisen
Och Jamie till vänster om spisen :)
Den utsökta middagen :) Det var så mycket smak!
Från vänster har vi storebror Lars, mamma Tina, pappa Peer, lillebror Finn och hans flickvän Angela. I bakgrunden ser ni The Iron Lady
Vi i färd med att åka den berömda lille båten

Kommentera gärna: