Det sista av Tyskland...

Vi har cyklat längs många gulliga landsvägar med odlingar och boskap längs sidorna ut genom Tyskland.  Vi har verkligen befunnit oss på landet och ibland slåss man av en vägg av gödselstank som fullkomligt kväver oss när vi cyklar förbi. Det har varit som att cyklat genom ett landskap tillbaka i tiden, där många människor klär sig som om det fortfarande är början på 90-talet. Märklig upplevelse.

 

Igår cyklade vi till mörkrets inbrott och fick svårt att hitta någonstans att sova. Så vi tältade  precis mellan två bondgårdar och vi var oroliga att någon skulle se oss. När vi väl låg i tältet var vi extra uppmärksamma på ljud omkring oss. Och under flera timmar lät det som grenar på marken bröts och att någon promenerade runt i skogsdungen. Ni vet vilket ljud vi menar va? Men sedan förstod vi att det var en ekorre, som hade fått fnatt och hoppade runt som en galning och kastade nötter omkring vårt tält. Dessutom var båda bönderna uppe till klockan 02.00 med sina ylande hundar och bönderna eldade och fixade på sina marker - så det var massa ljud att oroa sig för. Inte minst hundarna som lät som om de fått vittring på en inbrottstjuv. Det blev inte mycket sömn för vår del och Sussie hade hela tiden bilden i sitt huvud av en arg, tysk bonde som skulle dra upp dragkedjan till tältet, sticka in gevärspipan och med mörk röst säga:

"What the fuck are you doing on my land??" Men eftersom han säkert inte skulle kunna engelska skulle han väl skrika en tysk ramsa och det gjorde att Sussie blev ännu mera rädd. Haha, vilken natt alltså, Och sedan fick vi gå upp i ottan innan ljuset skulle avslöja vårt gömställe.

 

Vi bestämde oss att sova på en camping på kvällen. Men vi hamnade hos en snäll dams gästrum ett par mil utanför den holländska staden Groningen. Får se vad som händer imorgon?

 

/TandemLove

 

När vi cyklade efter NOrd-Otsee kanalen passerade vi massvis av fartyg
Vi korsade kanalen ett par ggr med dessa små gratis färjer på vägen ner
En väg genom böndernas landskap, där vi t.o.m såg personer ta sina åkgräsklippare till affären för att köpa öl... :P
Efter ett gräl och lite heta känslor fick Susanne hjälpa till med orienteringen och lära sig vad en GPS används till =)
TRavelfrog (som också finns på facebook) hjälpte oss ut ur Tyskland!!
En tidig morgon efter en tuff natt med ekorren =)

Kommentera gärna: