Nytt land - Wihooooo

Vi och härliga Tina Vi och härliga Tina

Vi cyklade 12mil igår och vi hann nästan hela vägen fram till Gronningen, i Holland. Ungefär 15km utanför staden stannade vi utanför ett hus för att fråga om vägen till närmsta camping, men efter damen förklarat var den låg så bjöd hon hem oss istället. Gästrummet stod klart och damen förklarade högt och bestämt att vi gör precis vad vi vill i hennes hus, för det gör henne ingenting.

"Ta mat, se på tv, ta en dusch, drick kaffe, rota i skåpen och använd mitt schampoo"

Damen heter Tina och hon är en frisläppt, positiv och sprudlande människa med vitt, lockigt hår och ett litet fredsmärke i silver runt halsen. Hon bor med sin son Tim och de har 5 höns i trädgården. Vi drack te och åt mackor i hennes vardagsrum och pratade om världen, politik och läste kartor. Sen stupade vi i säng. Fast Rasmus stupade i trappen istället och slog i tån och i morse var den i dubbel storlek och han kan fortfarander inte röra tårna. Vi får se hur den saken utvecklar sig, vi hoppas att det bara är en stukning.

 

Vår första uppfattning om Holland är att de flesta kan engelska, folk stannar och frågar om de kan hjälpa oss, det är rent och snyggt i trädgårdar och runt husen och på gator och torg, det är ett modernt land och vi gillar det! Hoppas att det håller i sig!

 

Är det lagligt att röka maja i Holland undrar vi? För igår gick en kille helt öppet på gatan och rökte och idag passerade vi en sån där ökänd "Coffey shop" där röklukten spred sig längs hela den lilla shopping-gatan vi passerade. Någon som vet hur det ligger till? Och NEJ, vi frågar enbart för att vi undrar och inte för att vi själva stödjer saken.

 

Apropå något helt annat så har vi passerat 15000kronor i insamlingen =) GRYMT VA??

 

/TandemLove

Tinas hönor :)
Nederländerna är vackert!
Sussie tycker att vi ska köpa en sån här istället. Så att Rasmus kan bygga benmuskler och Sussie fettvalkar :)
Modernt med touchscreen på turistbyrån! Nu är det dags att upptäcka Gronningen!

Kommentera gärna: