STORA Nyheter!

Så här ska det inte se ut.... Så här ska det inte se ut....

Idag är en stor dag för oss, och en viktig dag för vårt projekt också. Vi har nämligen investerat i en ny tandemcykel!

 

Vi skulle lämna in vår cykel på service för sjätte gången, för att nu hade vi fått ett hål i fälgen. Vi har dessutom haft problem med växlarna från dag 1 och de skulle behövas bytas ut, och kanske även byta ut hela kasseten med kugghjul. Allting skulle kosta oss kring 1500Euro vilket blir väldigt mycket pengar, när vi redan lagt en mycket stor summa på cykeln. Dessutom måste vi byta ut allt detta och eventuellt bromsarna också, innan vi lämnar Europa. Då kände vi att vi tröttnat på alla dessa problem med cykeln och att vi inte ville riskera att betala ytterligare dyra reperationskostnader. Därför köpte vi nu en helt, splitterny tandemcykel som är specialbyggd för långfärdscykling! Vi har ett helt annat växelsystem och broms-system också och när vi provade cykeln kände man verkligen skillnaden. Sussie får också stötdämpare under sin sadel, vilket gjorde underverk vid varje gupp och som förhoppningsvis kommer göra underverk för svanskotan längs vägen. Vi har också bestämt att köra på klick-skor hädanefter, det ska bli intressant att se hur det påverkar cyklingen. Vi fick också en kurs i hur vi spänner ekrarna och byter dem på ett profisionellt sätt. Samt att de gjorde en grundläggande inställning och mätning av våra kroppar och cykelställning. Vi fick också tips på hur vi ska ställa om cykeln beroende på vilka smärtor vi får längs vägen. Tex ska man höja styret om vi känner smärta i armbågen osv.... Mycket matnyttigt för oss att få träffa människor som verkligen vet mycket om detta med långfärdscykling.

 

Nu har vi fullt av blandade känslor i kroppen! En enorm lättnad att veta att vi har en cykel som är byggd för just det vi ska göra. Skönt att veta att vi kommer ha en smidigare cykling framöver och skönt att verkligen veta att vi har hög kvalitet att ta oss vidare ner med. Men ångest över den stora utgiften som vi inte räknat med. Det blir att dra åt resekassan något, men i det stora hela så kommer vi spara både tid och pengar. Framförallt om vi räknar den kostnaden som det blir att vänta på att laga cykeln, de blir en hel del pengar faktiskt i enbart levnadskostnader. Plus all tid som rinner iväg, vi har reda förlorat 20 dagar i väntan på att fixa cykeln, det är nästan tre veckor utav "rätt period" genom i Europa.

 

Vi köpte cykeln på en cykelaffär i Amsterdam som heter De Vakantiefietser, som är en cykelaffär för långsdistnas cyklister och alla som arbetar där cyklar långt och länge. Otroligt bred kompetens på många områden och om man ska köpa en ny cykel och ge sig ut på en tur rekommenderar vi starkt att ta ett flyg till Amsterdam för att köpa den här! http://www.vakantiefietser.nl/the-holiday-biker/

 

Nu har vi bestämt oss för att börja trampa snabbast och enklaste väg västerut mot London!

 

TandemLove

Detta känns inte heller helt bra
Här paketeras vår gamla cykel för att skickas med Schenker hem till Sverige
Tillsammans med De Vaktantiefietsers mekaniker konstruerade vi isär hela "skiten" =)
Travelfrog hjälpte till =)
Och här står vå nya vän som ska hjälpa oss att nå vårt mål över tusentals km väg och genom hela Afrika! Nu ber vi en bön att denna "Santos - Double travel tandem" håller pall!

Kommentera gärna: