En dag genom paradiset

Vi började dagen i tröja Vi började dagen i tröja

Igår hade vi en helt underbar dag, en utav de bästa på hela resan faktiskt! Vi vaknade upp mitt i staden, i den lilla dungen vi gömt oss i för natten. Det är inte lätt att hitta gratis tältplatser, men är man kreativ och slår läger innan mörkret faller och packar ihop innan solen gått upp, så går det fint. Det märkliga är att campingarna i Holland kostade kring 20Euro och då får man varken dusch, el, internet eller kök inkluderat- rena rånet! Hur som haver, vi packade ihop i gryningen och började trampa, Sussie hade redan börjat dagen med lågt blodsocker och det dröjde inte mer än tjugo minuter innan det var dags att äta igen. Fram till lunch hade hon inte tagit mer än 16 enheter dygnsinsulin men landade trots detta på 3,7mmol. Under hela dagen hade Sussie 6 "känningar" vilket betyder att hennes blodsocker sjunkigt så mycket att hon måste äta något för att det ska stiga igen. Under hela dagen behövde hon bara 1 enhet snabbverkande insulin och hon hade tagit för mycket dygnsinsulin som bas vilket som. De upprepade känningarna gjorde henne väldigt trött, men hon gav sig inte för det!

 

Vi körde på rätt bra igår och tog oss 120km. Vi cyklade längs gröna åkrar, fruktplantage, vattendrag och genom små historiska och livfulla byar. Till sist hade vi bara 25 minuter på oss att hinna med färjan över från Vlissingen till Breskens och vi hade 11km kvar, så vi cyklade på som galningar. Alla pensionister som var ute på sina cyklar fick vika hädan när vi for förbi i raketfart samtidigt som vi plingade för glatta livet! Väl framme vid kajen hade vi en minut till avgång och precis när vi rullade fram och på båten så fälldes bommen ned. Sekunden efter körde båten iväg och vi kunde knappt fatta att vi hunnit med!

 

I land cyklade vi längs fantastiska sandstränder och det var det finaste vi sett på länge. Därför tog vi middag med havet som utsikt och sedan cyklade vi lite lätt i jakt på tältplats för natten. Det var här vi upptäckte att campingarna kostade en halv förmögenhet så vi beslöt oss för att vildcampa som vanligt. Därför väntade vi tills solen gått ner, och vilken tur att vi gjorde det! När vi väntade på stranden fick vi en magisk solnedgång med rosa himmel och solen som ett rött klot som sänkte sig i horisonten. Det var otroligt fint och romantiskt och Rasmus passade på att bada :) Sen slog vi läger och somnade nästan direkt.

 

Imorse drog vi oss lite längre än vi borde och det hade börjat ljusna när vi kröp ur tälet. Och när vi som bästa håller på att packa ihop så ser Sussie människor på stranden. Men hon ser så dåligt på långt håll utan glasögon så hon var inte säker, och Rasmus var fortfarande kvar i tältet.

"Rasmus, jag tror det kommer lite folk där nere"

"Shit, är du säker?"

"Neeej, det kanske är pålar som står där, för det rör sig inte nu. Eller fiskare som står på rad"

Lite senare utbrister Sussie förskräckt:

"Det är massa människor, och de kommer hitåt!"

Det visade sig att ungefär 20  människor gick längs stranden och i riktning mot vårt tält så vi fick bråttom att packa ihop tältet och köra iväg. Men inget hände och kanske såg dem inte ens oss, vi får hoppas det :) Undra om man får betala böter annars?

 

Nu har vi hamnat i Belgien och ska ta oss till färjeläget Dunkerque för att se om vi kommer med färjan till Dover i England. Sen har vi ungefär 120km till London som är morgondagens mål!

 

/TandemLove

Vi cyklade halva dagens längs med den Holländska landsbygden
Gulliga samhällen, byar och städer passerades under dagen
Vi cyklade längs med det glittrande havet
Detta är precis när vi kommit ombord på färjan och bakom ser ni hur porten sakta stängs bakom oss. Snacka om marginal!
Väl i land igen så cyklade vi resten av dagen i detta paradis
Vi ville att vår nya cykel skulle få se havet :)
Så här glada var vi efter en underbar dag!
Solnedgång och bröllopsresa passar himla fint ihop :)
Helt okej tältplats, eller vad säger ni? :)

Kommentera gärna: