4 länder på ett dygn och turisthysteri

Vi tog oss till Belgien och staden Oostene som vi trodde skulle vara en liten sömnig hamnstad. Men oj så fel vi hade! Staden var bubblande av liv och turisterna fullkomligt översvämmade i staden. Det var halvnakna människor så långt ögat kunde nå och eftersom det var stekhett ute så var också alla uteserveringar överfulla. Halvnakna var de eftersom att stranden låg ett stenkast bort och detta verkade ge hela staden en dresscode i bikini. När vi sedan cyklade längs strandpromenaden var det som vi hamnat mitt på Sunny beach huvudgata, där folk på stranden låg som packade sardiner, människor trängdes i souvenir butikerna och folk försökte ta sig fram på strandgatan med diverse fordon eller till fots. Allt i en kaotisk och naken blandning. Det var inget vi blev direkt förtjusta över, inget som faller oss i smaken. Men roligt att se, vi hade ingen aning om att det i Belgien fanns en motsvarighet till turisthysterin i Bulgarien.

 

Idag har vi varit lite oroliga i magen och när vi skulle fylla på vatten i en butik tyckte damen att vi inte kunde göra det, utan vi skulle köpa vatten på flaska. Enligt henne var vattnet fullt av något som gjorde det dåligt för magen, vi gissar att hon menade bakterier. Så nu har vi köpt vår första flaska vatten samt renat vårt kranvatten. Däremot är jag(Sussie) skeptiskt till detta eftersom att vattnet kostar ca 8kr litern och det kan aldrig vara möjligt att lokala betalar det priset, jag menar det är vad en liter mjölk kostar.

 

Vi tog oss både in och ut ur Belgien och vidare in i Frankrike och cyklade med Dunkerque som mål. Vi har hunnit ta oss igenom fyra länder på ett dygn, och det säger lite om hur nära allting är i Europa jämnfört med Norden. Vi kom äntligen till färjan över till Dover, England och kalaset kostade oss bara 29Euro med cykel och allt- det tycker vi var riktigt humant pris! Så nu sitter vi här på båten och försöker besluta oss om vi ska fortsätta cykla lite när vi kommit i land, eller direkt hitta sovplats. Vi har trots allt kommit 118km idag, och det börjar kännas i kroppen efter några intensiva dagar i sadeln. Samt två dagar i starkt solsken gör att man känner sig lite matt och bränd  :)

 

/TandemLove

Vår andra frukost köpte vi hos den lille, lokala slaktaren i en sömnig Belgisk stad
På tal om sol, vad gillar ni denna "bond"-brännan? Likbleka fötter är väl snyggt? :)
Men denna brännan är kanske roligast? Det skrattar vi åt i alla fall :) Haha!
Alternativa hus i Oostende
Alla åldrar har sitt fordon :)
Vi hamnade mitt i detta hav av människor, med vårt långa ekipage :)
I utkanten var det lite mindre packat och stränderna påminnde lite om stränderna i Los Angeles tyckte Sussie
Det var ordentligt varmt, riktigt hett och en glass tyckte vi att vi var värda!
Vi svängde in i Frankrike- 4 länder på ett dygn känns mäktigt!
Här är vi i färd med att gå ombord på färjan till dover, England. 29 Euro för 2 vuxna med cykel får du betala för denna 2 timmar korta tur.

Kommentera gärna: