En matresa genom Londons Borogh market och soho

Gårdagen började vi på borough market som är en helt fantastisk matmarknad vid London Bridge. Det är fullpackat med stånd som säljer delikatesser från världens alla hörn och man kan köpa både färska råvaror och färdiga rätter som tillagas på plats. Det är en vibrerande plats, som är fyllt av dofter, smaker, färger och människor. Det var otroligt inspirerande att gå omkring och insupa atmosfären och man fick en ordentlig dos av energi. Vi provsmakade på allting som gick och vi hittade en balsamvinäger med tryffel som man nästan fick gåshud utav, den var fantastisk! Vi spenderade några timmar i denna underbara miljö och sedan strosade vi runt i London i riktning mot det berömda varuhuset Harrods. På vägen passerade vi bland annat Soho som tidigare var ett problemområde med mycket droger men idag är det ett trendigt område med massor av mysiga fik och coola barer och restauranger. Det fanns en hel del nakenshower och sexbutiker också och det fanns flera gayklubbar. Överallt på gatorna satt folk och åt, drack och myste i solen och området kändes modernt och öppet om man så säger. Vi passerade ett skyltfönster fullt av vackra bakelser och vi kunde inte stå emot frestelsen utan fick ta ett smakprov där inne också. Det bästa är att vi delar utan att känna oss snåla, eftersom Sussie har diabetes och det inte vore bra att äta en egen bakelse.

 

Vi passade på att gå förbi vår vän Eszters arbete som är ett femstjärnigt hotell i samma kvarter som det snobbiga varuhuset Harrods. Utanför stod svindyra bilar parkerade och män i frack och hög hatt välkomnade oss i entrén dit vi kom med Converse och Ecco-sandaler. I området passerade vi också flera bilhandlare som stolt visade upp sina vrålåk i skyltfönstret. Och man märkte att detta området hade en helt annan känsla än andra stadsdelar vi promenerat genom och för oss är det inte en atmosfär vi trivs i. Lite stelt, kallt och opersonligt. Ingen värme, inga hjärtliga leenden, ingen inspiration. Samma sak gällde Harrods som också har en gigantisk matmarknad med dyra produkter. Skillnaden var att stämningen här var helt motsatt mot matmarknaden Borough. Inga skratt, ingen hög ljudvolym, inga dofter, inga smakprov, ingen fantasi. Dött kan man säga. Inte vår grej helt enkelt.

 

Vi börjar göra oss redo för avfärd nu, och vår plan är att lämna London i morgon. Vi skulle kunna stanna hur länge som helst, men som vi alltid säger "the show must go on"!

/TandemLove

smakprov är aldrig fel :)
Ett sånt här ben bak på cykeln skulle inte sitta fel ;)
Oliver så långt ögat når!
Det fanns en hel avdelning med olika svampar!!!
ooost! En ost vi smakade var med smak av rödvin och den var underbar!
Och denna parmesanosten var att dö för!
Rasmus och Julien väljer dessert! Julien älskar socker!!!!
Lika goda som vackra!
Det blev snabbt kö till de flesta matstånden
Spansk paella i mängder!
Vi älskade denna marknaden
I soho kunde man hitta sånna här barer till exempel
I Soho finns också detta himmelrike
Vi valde en ljuvlig fikontart!

Kommentera gärna: