Englands södra kust!

Vi lämnade våra vänner i London kring 10.30 vilket var på tok för sent och i vanlig ordning tog det en stund att komma ur själva stadskärnan. Målet med dagen var att komma till färjeläget vid Newhaven, men via Eastborune för att få se de dramatiska vita klipporna och den vackra naturen omkring Beachy Head. Det var ungefär 110km att cykla och terrängen var hemsk! Att cykla i Storbritannien är faktiskt värre än att cykla i Norge! Det är mycket upp och ned med väldigt brant lutning, vilket sänker genomsnittshastigheten drastiskt. För den som inte vet är det ganska enkelt och snabbt att cykla tandem i nedför och på platt underlag. Men uppför... ojojoj! Det är tungt! Speciellt med vagnen som drar allt bakåt!

 

Bilarna kom i en konstant ström hela dagen, vilket både är obehagligt för det ständiga oljudet och påfrestande då vägrenen är minimal. Cykelvägar finns ibland, men de är usla och bilisterna kör väldigt fort och vårdslöst. Så att cykla i England är ingen dröm, men vi vill gärna tillbaka och uppleva det vackra landet på något annat sätt, kanske moped? Landsbygden är idyllisk med all sin grönska och vi passerade många gulliga byar som var som tagna ur Morden i Midsomer.

 

Hela dagen cyklade vi som galningar för att hinna fram innan mörkret och när vi cyklade in i staden Eastbourne var solen redan på väg över horisonten. Efter Eastbourne hade vi 5km kvar till klipporna och vägen pekade rakt uppåt. Vi var både trötta och vi hade inte hunnit äta ordentligt. Sussie hade lågt blodsocker och vi var på vippen att ge upp. Men vi peppade varandra sista biten i den 14% branta backen. Rasmus fick knuffa cykeln och Sussie åt socker vid sidan om. Den absolut sista sträckan mot klipporna cyklade vi i solnedgång och i stark motvind och det var enbart vår envishet som tog oss framåt! När vi tills slut var i höjd med utkikspunkten, ställde vi cykeln och slet fram all media utrustning och sprang sedan över kullen mot branten. Vi hann få några bilder och vi fick skåda den vackra kusten. Men vi hade gärna haft mer tid för att knäppa några fler foton. Men det blev snabbt mörkt och vi fick bråttom igen, eftersom vi ville med färjan från Newhaven till Dieppe i Frankrike samma kväll klockan 23.00. Att sedan börja cykla igen utan energi, med lågt blodsocker och i stark motvind var dumheter! Därför var vi tvungna att koka nudlar innan vi kunde ge oss av.

 

När maten var inmundigad var klockan för mycket för att vi skulle hinna cykla de sista 18km till färjan. Därför letade vi upp en plats i mörkret att sova. Det blev bakom några buskar på klippan. Efter att tältet var uppe, gjorde vi vår vanliga kvällsrutin med att stretcha och ta hand om våra kroppar. När vi väl kröp ner i våra sovsäckar somnade vi direkt, trots att vinden slet i tältet och fick duken att fladdra!

 

På morgonen fick vi lite mer tid att skåda den vackra naturen innan vi rullade vidare till färjeläget. Snart rullar vi på franska vägar igen och hoppas nå Paris idag, tisdag!!

 

/TandemLove

Det blåste en hel del kan vi lova. Och då ser man ut ännu mer ut som en mupp :)
Underbart vackert vid Eastbournes Beacy head
Beachy Head
Svårt att fånga på bild, men det var oändligt med färgskalor och nyanser
Solnedgång och vila var välförtjänt efter denna hårda dag!
Det blåste verkligen sjukt mycket, och Sussis hår flög runt överallt!

Kommentera gärna: