Ohla la, we made it to Paris!

När vi skulle ta färjan från Engelska Newhaven till Franska Dieppe så mötte vi ett gäng med glada engelskmän som skulle cykla London till Paris. De gav självklart pengar till insamlingen och vi fick oss ett gott skratt ihop. Väl framme i Dieppe började vi klättra uppåt ur staden, en stad som var ganska grå och trist för övrigt. Men vi var snart ute på den franska landsbygden där vi passerade flera söta, slitna och pittoreska småbyar. I blomsterlådor utanför fönstren trängdes röda och rosa pelargonier, vilket gav ett väldigt romantiskt intryck.

 

När vi äntligen kom till Paris började det skymma så vi skyndade oss till stadens camping. På vägen dit passerade vi en slags skog där bilförare stannade för att plocka upp tjejer. Först fattade vi inte varför de stannat mitt i vägen och vi blev arga för att vi nästan körde in i dem. Sen blev vi ännu mer arga när vi såg tjejerna som satt på bänken som de vevat ner rutan för att kommunicera med. Usch, äckligt och hemskt! Det gjorde att vi försökte cykla ännu snabbare. Vi kom till campingen Bois de Boulogne och den var ganska sliten, smutsig och med festande ungdomar halva natten. Kanske en utav de sämsta campingar vi varit på hittills. Men visst, bara 5km från Eiffeltornet och det är centralt. Det kostade 16 Euro för två personer, utan fordon i tält, utan ström. Dusch är inkluderat i priset, men det finns inget kök eller internet. Internet finns i reception där du kan få någon minut på deras dator, en gratis karta över Paris finns också i receptionen.

 

Igår började vi dagen med att titta på Eiffeltornet där vi tog massa foton, sedan cyklade vi till Triumfbågen, Champs de Elysée, Louvren och Notre Dame. Det var en solig dag som visade upp Paris från sitt bästa håll. Och vi gillar verkligen Paris, det är en otroligt vacker stad som det är en fröjd bara att strosa omkring i. Byggnader är vackert utsmyckade och överallt är det träd, parker och blommor i fönstren. Det finns massvis med historiska byggnader och intressant arkitektur och överallt hittar man caféer och restauranger. Det är däremot riktigt plågsamt för mig (Sussie) att strosa omkring på Paris gator eftersom det också överallt finns klädesbutiker fyllda med utsökta kläder, skor och handväskor som jag suktar efter. Alla skyltdockorna är inspirerande och elegant stylade och det är en hög nivå på shoppingen här. Jösses, jag blir nästan galen av att inte få handla när det finns så mycket perfektion!

 

I natt har vi prövat Couch surfing för första gången och vi bor hos ett ungt par i en förort som heter Anthony. De är supertrevliga, och är också cykelfantaster. Deras nästa cykelresa verkar bli mot Japan, med tandem! Här blev vi bjudna på massa god mat, och här i Frankrike är det vanligt att man äter 3-rätter hemma och i vardagen. Fantastiskt, det kallar vi att njuta av livet! Igår när vi kom fick vi se inspirerande böcker om andra långfärdscyklister. En bok var Francoise et Claude Hervé som fick två år ledigt från jobbet och begav sig därför ut på en cykelresa. Men de fastnade för långfärdscyklingen och resan fortsatte i 14 år!!! Längs vägen födde de en dotter som de sedan reste runt jorden på cykel med i 8år! Så vem vet, vi kanske också fastnar? :)

 

/TandemLove

Här har vi hela det engelska cykelgänget!
Vi passerade många söta, slitna och pittoreska byar i norra Frankrike
De flesta byar var stendöda och vi undrade om de faktiskt bodde människor där...
Rasmus prövade sin första baguette. En redig sådan :)
Vi lekte lite med Louvren idag :)
Vi cyklade runt i Paris och stannade givetvis vid denna kända byggnad... Vet ni var vi är? :)
Vi ville att cykeln skulle få uppleva Notre Dame :)
Dagens bästa var nog detta!!!
Här är en bild ur Le Tour De Monde Á Velo... Coolt eller vad?
Hur coolt är detta?
Francoise et Claude Hervé- finns på om du googlar, men på franska. Häftigaste vi hört om i cykelvärlden!

Kommentera gärna: