Med riktning mot franska alperna!

Vi började cykla ut ur Paris när klockan närmade sig 11.30 och därför hade vi lite bråttom, om vi skulle hinna ta oss en väsentlig bit innan mörkrets inbrott. Men Paris är hittills den stad som haft flest rödljus och det kändes som att vi lyckades pricka in var endaste rödljus i hela staden!

Igår eftermiddag cyklade vi in i en liten by där floden Yonne går ihop med floden Seine, där fanns en stor katedral och massvis med flotta blomsterarrangemang. Här vann också Napoleon ett stort slag och i staden fanns en stor staty med honom. Sussie gick i staden in på den slitna lokala krogen och bad om vatten och is. Där fick hon prata franska, engelska och svenska med de berusade stamkunderna som var väldigt nyfikna på vår tandemcykel.

 

I natt vaknade vi av att det regnade våldsamt och Sussie hade svårt att somna in eftersom det kändes som hela tältet skulle ge vika av det hårda regnet. Men med våra nya liggerunderlag är det varmt i tältet och vi fryser inte det minsta. Regnet avtog som tur var till morgonen så vi kunde packa ihop utan att allting blev blött. Vi började trampa i dagens tunga sidovind och hittade snabbt en mataffär där vi kunde köpa frukost och dagens proviant. När vi var färdiga i butiken och stod i kassakön och väntade såg vi hur butikens dörrmatta flög in i butiken och reklamskyltarna i taket fladdrade vilt. Butiksägaren låste huvudingången och kunderna fick istället ta en sidoväg in, detta för att vinden inte skulle blåsa omkull hela butiken. Utanför rullade ovädret in över staden och för varje vara kassörskan scannade in på rullbandet växte vår ångest. Vi ville inte ut i detta grisiga väder! Men kassörskan var den snabbaste vi stött på i Frankrike och innan vi visste ordet av vår den behagliga shopping upplevelsen inomhus över, och vi stod utanför och huttrade igen.

 

Det är dagar som dessa då man frågar sig varför i hela friden man gör detta! Några hundra meter bort susar tågen förbi, tåg som kan ta oss flera hundra km på några timmar. Tåg som tar oss bekvämt framåt till platser som med cykel tar oss dagar i en hård cykelsadel. Vi har inte betalt för att göra detta, det är ingen som tvingar oss. Men ibland frågar man sig själv, vad sjutton det är som driver en? En resa som denna gör att man på allvar får lära känna sig själv och är det en sak vi är säkra på, så är det att vi båda är envisa människor!

 

Vår plan är att vi ska cykla till Grenoble vid Franska alperna. Sedan ska vi följa Route Napoleon, men halvvägs till Cannes svänger vi rakt österut och korsar alperna till Italien där vi har sikte på den Italienska byn Cuneo. Vädret de kommande dagarna ser helt hemskt ut med regn och starka vindar, så håll tummarna för att vinden vänder!

 

/TandemLove

Våra nya liggerunderlag är lite större så vi får helt enkelt spänna dem utanpå vagnen. Men det är det värt!
Vi cyklade igenom en urgullig by igår, där de fanns fina blommor överallt.
Napoleon i solnedgång
Mörk himmel igår kväll...
Detta mörker cyklar vi till idag... Det känns som att cykla in mot Mordor i Sagan om ringen ungefär.

Förgyll vår dag och skriv en kommentar till oss: