Konsten att inte ta sig vatten över huvudet!

Det regnar, regnar och bara regnar. Det regnar i ett sträck och det regnar hårt! Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder brukar man säga. Och vi har lagt 5000kr på våra regnställ, för att vara säkra på att inget regnväder ska stoppa oss från att cykla, men dessvärre verkar inte prislappen avgöra kvalitet har vi fått erfara. Våra regnjackor läcker som ett såll och vi blir helt genomblöta på cykeln, och eftersom det är runt 12grader och vind så fryser vi som svin. Rasmus blir självklart mest blöt eftersom han sitter där fram och det är verkligen inte kul att cykla just nu! Igår försökte vi ta in på en camping, men alla var stängda och hotellen kostar minst 80 Euro natten, vilket inte funkar i vår budget. Speciellt inte när vi köpt den nya cykeln, nu måste vi hålla i pengarna om vi över huvud taget ska komma hela vägen till Sydafrika.

 

Vi firade vi Rasmus med Kebab och chips och hann torka upp rätt bra innan vi började kvällscykla i jakt på tältplats. När vi rullat igenom en rondell så mullrade åskan och blixten lyste upp himlen samtidigt som vi kände de våta dropparna mot vår hud. I ren panik började vi leta tältplats direkt och insåg att precis bredvid rondellen fanns en prima golfbana med en prima dunge för oss. Så vi rullade ner cykeln, bar väskorna och kärran och sedan lyfte vi över alltsammans över taggtråden. Sen fick vi en kanonplats under granar som både skyddade oss mot insyn och regn. På morgonen drog vi oss lite längre än vi borde, vi älskar verkligen sovmorgon! Och när vi skulle packa ihop gick Sussie för att leta efter en lite enklare väg ut ur golfparken. Då ser hon till sin fasa en golfbil som kr i riktning mot vårt röda tält. Sussie springer tillbaka till tältet och Rasmus och skriker i viskande ton:

"Det kommer en golfbil rakt mot oss, vi måste dra, NU!"

"Dra tältspikarna!" Väser Rasmus

 

Och tillsammans hukar vi oss och packar ihop allting i rekordfart. Sen springer Sussie för att kolla om kusten är klar mellan buskarna och när det är fritt fram så hoppar hon över taggtråden med väskorna och lägger dem i diket. Sen tillbaka igen för att bära vagnen och cykeln över taggtråden tillsammans med Rasmus. Med hjärtat i halsgropen och skakande händer fäste vi sedan väskorna på cykeln och började cykla bort från golfbanan. Vem behöver äventyr och action när man kan campa utomlands? Vissa nätter drömmer vi oss till Norge och Sverige där man kan sova lugnt ute i naturen! Där man kan lysa med sina lampor hur mycket man vill, länder där man har allemansrätten på sin sida! Hemlängtan, det har vi varje natt!

 

Nu har vi köpt sjukt fula regnkläder, i Polyamid. Lär bli som ett växthus innanför gissar vi, men hellre det än iglo. Haha, vi ser inte kloka ut, lägger upp bilder nedan så får ni se. Vi ser verkligen ut som "Pinsamma paret" eftersom de bara inte är fula, utan dessutom exakt identiska outfits! Men men, vad gör man? Hoppas nu vi får hålla oss torra!

 

/TandemLove

Hela munderingen pa!
Härligt med fika under tak, synd att man är våt och kall bara!
Detta är innan det började regna på riktigt och Rasmus läcker redan!
11 grader kallt och regn, vilken underbar födelsedag :)
Haha, detta är dagens outfit :)
Det fanns bara 2 jackor kvar, båda i storlek M. Vilket blev litet för Rasmus och liiite stort för Sussie :) Hahaha, vi skäms i dessa regnkläder kan vi tala om!

Kommentera gärna: