Route De Napoleon

Route de napoleon Route de napoleon

 

Vägen från Grenoble till Corps var inte nådig vill vi lova! Det var en kuperad väg som började med en brant uppförsbacke som varade i 6km och som höll lutningen kring 12% hela vägen. Det är som vi sagt tungt att cykla uppför med tandem, och framför allt tungt med kärra i tillägg. Och i denna backen fick vi möta vårt värsta motstånd hittills på resan. Vi slet som djur och varje gång vi stannade kom det ånga från Rasmus skalle. Det såg ut som ångmoln likt de som kommer från ett strykjärn och om sanningen ska fram så jobbade nog Rasmus lite hårdare än den lilla frugan där bak. Medans Rasmus körde 80-90% av sin kapacitet hela tiden, så körde Sussie 120% i korta intervaller varpå hon sedan vilade och gav 60%. Vi hann med ett litet bråk om saken mitt i backen och när Sussie sen fattade att sprida ut sin kraft jämt fördelat så kunde vi ta oss framåt på ett enklare sätt. Längs vägen stannade flera bilar för att vila sina motorer och det luktade bränt från många bilar. En del fick så stora problem med motorn att de inte ens kunde fortsätta köra. Då är det allt bättre med en cykel, ingen motor som kan haverera i uppförbacken. Det är bara att mata cyklisten ordentligt med choklad, så kommer man upp till slut : )

 

Väderleksrapporten lovade ett ihärdigt regn nästa dag och det var inte vi sugna på att uppleva. Därför planerade vi in en vilodag i Corps. Vi kom fram runt 22.00 till Corps och hittade en liten camping som vi beslöt oss för att unna oss. Campar man lagligt kan man utan oro trycka hela dagen i tältet, det tyckte vi var värt 11 Euro. När vi höll på att slå upp tältet kom vår tyska granne med en lampa för att vi lättare skulle se vad vi gjorde. Sen frågade han vad vi önskade till frukost och vi bestämde tid för nästa morgon.

 

Vi började dagen med en god frukost inne i tyskarnas fina husbil, ihop med dem och en Australiensare som cyklade runt i mestadels Frankrike i ett år. Det var en mysig och trevlig stund och en bra start på dagen! Efter denna frukost la vi oss för att slöa i tältet och vi väntade på ett spöregn som inte dök upp. Vi drabbades av dåligt cykelsamvete och packade ihop och bestämde oss för att cykla i alla fall. Just när vi skulle dra ner tältet så öppnade himlen sig och det utlovade regnet kom! Så vi packade upp allting igen och tog beslutet att stanna. Sen gick vi jakt på internet, något som vi märkt inte fungerar om det regnar i Frankrike. Men i jakt på internet fann vi en restaurang som serverade lokal, fransk mat och som vunnit flera priser. Så vi bokade ett bord där för kvällen!

 

/TandemLove

 

Vackra Grenoble
På väg genom Alperna
Detta såg vi när vi nådde toppen av den hemska backen upp till La Mur
Så här trötta var vi på toppen
Små gränder i mysiga Alpbyn Corps
Dags för gourmetmat på franskt vis

Kommentera gärna: