En riktigt fransk middag!

Restaurangen på Hotel de La Poste var väldigt fin och middagen serverades mellan 19.00-21.00, och svensk som man är så vill man vara ute i god tid. När vi dök upp 18.45 blev hela personalen nervös och menade att vi faktiskt inte bokat bord förrän klockan 19.00. Men vi bad att få sitta ner så länge och det gick bra. Vi kände oss lite malplacerade där vi satt i en helt tom restaurang, och vi visste ju att man i Frankrike äter middag sent, men vi tycker att klockan 19.00 är rätt sent för middag : )

 

När vi satt och väntade dukade personalen fram oliver, saltgurka, smör, bröd och två olika tallrikar med brödliknande bakverk. Vi beställde till slut och valde en 5-rätters meny för 25 Euro och innan vi hunnit ge tillbaka menyerna stod första rätten framför oss. När vi ätit upp den rätten så kom den fransktalande och snorkige kyparen in med ett fat med ostron, samt fyra skålar med olika räkor, kött och grönsaker. Vi blev väldigt nervösa eftersom ingenting såg ut som det vi valt ur menyn och vi försökte få svar, men eftersom kyparen bara pratade franska med oss så blev vi inte mycket klokare. Men vi uppfattade det som om det ingick och vi började ta för oss av gratismaten, dock något nervöst. Men det var gott och vi hann äta smårätter i en timme innan själva förrätten dukades fram. Sussie åt en kött och svamppaj som var höstig och smakrik, Rasmus åt en hemlagad terinne som var god men inte lika fantastisk som den vi fick i Paris.

Efter den var det dags för huvudrätt och Rasmus valde lamm och Sussie åt vildsvin, till detta fick vi en supergod potatisgratäng med mycket ost.

 

Efter all denna mat var vi redan ganska mätta och vi satt länge och väntade på att bli avdukade, vilket bara var skönt. Restaurangen hade blivit fullsatt och det fanns fyra olika matsalar, alla lika fulla. Personalen jobbade för högtryck och med tanke på alla de olika momenten var vi mycket imponerade att de var så få, som på så kort tid kunde serva alla dessa gäster. Kyparna var lite äldre och var klädda i vit skjorta, svarta byxor och svart väst och deras hållning var rak i ryggen och lite sne. Så där som man kan se ut om man jobbat för länge med att bära tallrikar. Vår kypare pratade inte ett enda ord engelska, och hans utseende påminde lite om den sura matkritikern Egon i den tecknade filmen Ratatouille. Han var hövlig, stolt och duktig, precis som man förväntar sig att en fransk kypare ska vara. Kocken sprang runt och pratade och kindpussades med gästerna och man förstod att det var många stamkunder på denna restaurang.

 

När vår kypare dukat bort våra huvudrätter så kom han med den stora ostkorgen och vi tappade andan en smula. Här fanns en korg med flera olika ostar och vi kunde välja och vraka fritt bland dessa underverk. Vi valde starka ostar och sen bad vi honom välja sin favorit som var en krämig ost med tryffel i mitten, den var verkligen underbart god! När vi satt där och klämde i oss osten så släcktes lamporna och en uråldrig spelmaskin drog igång en störig gammal låt som visade sig vara en födelsedagslåt och någon i restaurangen fick sin dessert med tomtebloss i och alla klappade händer. När detta upprepades för tredje gången så klappade vi alla ganska matt och önskade innerligt att maskinen skulle sluta spela. När den gjorde det så var det dags för desserten och vi fick en jordgubbspaj, en fikonpaj, två fruktiga och friska kulor sorbet, mandelkaka och två vaniljbullar. Allting var typiskt fransk förklarades det i menyn och vid detta laget hade vi ont i magen av alla rätter vi tryckt i oss. Sen kom vår kypare med notan utan att vi bett om den och när vi tittade upp från våra tallrikar märkte vi att restaurangen nästan var tom igen. Vi öppnade notan nervöst och blev glatt överraskade när vi såg att alla extra rätter faktiskt ingick i priset! Det kostade oss 60 Euro för all denna mat, inklusive dryck. Vi drack alkoholfritt, men sjukt billigt trots detta tyckte vi. Och det hela var verkligen en upplevelse och det kändes som om man fick Frankrike i ett litet men starkt koncentrat under dessa timmar. Verkligen kul att få vara med om!

 

Har ni vägarna förbi Route Napoleon och den lilla Alpstaden Corps, ta en middag på Hôtel De La Poste- ni kommer inte ångra er!

 

/TandemLove

Lite aptitretare
Gratis ostron, fint ska det vara! :-)
Rasmus gillar ostron och äter gärna upp Sussies också :-)
Gammeldags restaurang och det som har lysslingor runt sig, är den där musikmaskinen
Vi hamnade i osthimlen!

Kommentera gärna: