Under ett fikonträd i Toscana

Ni läste i det tidigare inlägget om vår tur på vingården Terreno söder om Florens. Vår planering efter vinturen var att åter sätta sig på cykeln igen och fortsätta trampa söderut. Men så blev det inte!

 

Tillsammans med ägarens dotter hade Jenny beslutat att erbjuda oss boende för natten i ett av vingårdens hus, som de i vanliga fall hyr ut till turister. Men idag stod ett av husen ledigt och de frågade oss om vi ville stanna över natten och vila upp oss. Vi blev chockade över det generösa erbjudande och mållösa nickade vi båda på huvudet. Människor är så generösa!

 

Jenny hjälpte oss med att köra både cykeln, packningen och oss till det stenhus som vi skulle bo i, som låg en bit ifrån vingårdens huvudhus. Efter en gumpande tur i bilen parkerades bilen framför ett stenhus som låg mitt bland olivträden, och med en terrass med utsikt över ägorna och dalen. Jenny förklarade glatt att vi fick ta för oss av fikonträdens frukt och trädgårdens övriga utsöktheter. Leendet på Sussies läppar bara växte och växte för varje sekund. Väl inne i husets kök visade Jenny att hon plockat ihop lite gott åt oss. Där stod två korgar med allt möjliga godsaker; ost, bröd, vin, färska grönsaker och färska kryddor osv. Delvis var det från gäster som lämnat efter sig. Men vi blev överlyckliga! Ibland har man verkligen tur!

 

Vistelsen i det enkla men väldigt romantiska stenhuset blev till och med två nätter och vi njöt av tystnaden och fick en god chans att vila upp oss ordentligt. När vi inte åt pasta och drack vin, samtalade vi om resan och veckorna framöver. Som det ser ut nu, kommer vi på grund av kriget i Syrien flyga från Istanbul till Amman i Jordanien. Vi vill helst flyga till Israel, men om man får en stämpel i passet därifrån kommer vi inte in i Egypten eller Sudan. Därför kommer cyklingen fortsätta från Jordaniens huvudstad ner mot Röda havet och sedan faraonernas land Egypten och Afrika =)

 

Härifrån planerar vi att vi på tre dagar ska ta oss till Rom, där vi under ett par dagar ska utforska denna historiska stad. Men innan dess blir det att trampa sig igenom Italiens kuperade terräng!

Förresten! Vi har nu cyklat 5000 kilometer! Värt att firas med en gilla markering nedan =)

 

/TandemLove

Smakrika och stora pizzor är helt i vår smak!
Här plockar Susanne fikon från vår stenterass
Glad som en fågel!
Det blev en middag på terassen med gårdens vin och pasta!
En romantisk kväll i toscana förtjänar vi alla ibland!

Här kan du kommentera inlägget och ge oss extra kraft i nästa uppförsbacke: