Problemlösning, oroligheter och annat som hör vardagen till!

Nu har vi snart tagit det lugnt och vilat upp oss i Sharm el Sheikh i två veckor. Det har varit en behövande vila, minst sagt. Samtidigt har vi tagit chansen för att dra i trådar och lagt en hel del tid på internet osv. Vi har även självklart spenderat tid med Margareta och Bernhard och fortsatt njutit av familjärt umgänge!

 

Vår planering var att ta båten till Hurghada vid hamnen i Sharm El Sheikh. Det skulle bli en tvåtimmars lång resa, enligt uppgifter på nätet. Alternativet till att att ta båten är att cykla runt hela Suez-viken, en omväg på 750km. Men det vill vi inte. Inte på grund av sträckan utan att det skett flera kidnappningar av turister på Sinai-halvön det senaste. Dumt att riskera!

 

Vi frågade oss runt hur man skulle få tag i biljetterna till båten och vilka tider de gick, och alla sade samma sak. Vi var tvungna att bege oss till hamnen och köpa dem på plats och färjan avgick söndag, måndag och torsdag. Efter en het diskussion med taxichauffören kom vi fram till ett bra pris för att han skulle ta oss till biljettkontoret och tillbaka till hotellet. Efter att taxichauffören trott att vi sagt airport och inte port körde han rakt österut istället för västerut. Sedan när vi förklarat tydligt att han skulle till hamnen där båten går till Hurghada körde han oss till ett Egyptair-kontor. Vi bara skakade på huvudet och förklarade ännu en gång. Till sist kom vi fram till hamnen.

 

Där möttes vi av en stålgrind med ett gäng poliser utanför som vaktade hamnen. Vi frågade en av poliserna var man köpte biljetterna och han tittade på oss med tomma ögon och sade: "No boat, no boat, no boat, no boat". Vadå ingen båt? Vi tittade på varandra och tänkte samma sak. Denne mannen pratar inte sanning och sorgligt att vi måste muta oss igenom poliskontrollen. Vi upprepade vårt önskemål och sade att vi ville prata med dem som säljer biljetterna. Polisen gav med sig och kallade på en annan man, som kunde säga mer än två ord. Men även denne mannen sade att det inte går någon båt till Hurghada och att den har varit trasig i ett år. Vi fortsatte ifrågasätta den informationen vi fick. Hur var det möjligt att vi frågat flera tour-operator, hotell och lokala om båten till Hurghada och ingen visste att båten var trasig? Men efter att vi lånat den arabiska mannens telefon och ringt till båtfirman fick vi bara inse fakta. Ingen båt till Hurghada! Vad ska vi göra nu frågade vi oss själva på väg tillbaka till hotellet.

 

Det blev en dag med jakt på lösningar.

Egyptair flyger ju över hela landet. Men sedan hittade vi informationen att de tar cyklar, men inte tandemcyklar. Tandemcyklar skickas med Egyptair Cargo. Men sedan fick vi reda på att Egyptair Cargo inte flyger från Sharm el Sheikh. Vi tog istället en promenad till en försäljare, som sålde dykarutflykter. Kanske var det något båt som gjorde en rundtur och hade ett stopp i Hurghada. Men svaret var nej. Ingen dykarutflykt gick till Hurghada. "Varför skulle vi vilja lämna Sharm el Sheikh som har den bästa dykningen i världen?" frågade försäljaren oss. Ett annat alternativ var kanske att ta cykeln på en lokabuss. Men vi var skeptiska. De två gånger vi åkt upp till Kairo med denna bussen var lastutrymmet under bussen fullt av väskor och chansen att få in en tandemcykel där var minimal!

 

Vi fylldes av en känsla av hopplöshet. Vi är fast i Sharm El Skeikh! Vi insåg att vi får kanske cykla runt Suez-viken, trots allt. Men när vi började räkna på det var inte heller det möjligt. Vi skulle aldrig hinna cykla hela den omvägen och enda ner till Aswan utan att överskrida visumperioden. Och enda platsen som man kan förlänga sitt visum på är Kairo och det är inte en plats som vi vill besöka för tillfället. Läget i Kairo och runt om i Egypten är ganska kaotiskt just nu med dagliga upplopp i samtliga större städer. Personal i restaurangen på hotellet berättar att deras privata bilar har blivit fullkomligt sönderslagna i Alexandria och att färdas med cykel i Egypten är inte helt riskfritt överallt just nu.

 

Efter mycket om och men så fick vi ta den sista utvägen, kolla med taxibolagen. Vi trodde att detta skulle kosta enorma summor eftersom det är 75mil till Hurghada. Men efter att Sussie förhandlat lite med hotellets taxibolag fick hon ett pris på 1300 pund, vilket är ungefär 1500kr. Han tittade på cykeln och hävdade att han utan problem kan frakta både oss och cykeln på ett säkert sätt med en vanlig taxibil. Vi vågar inte ropa hej innan vi sett detta med egna ögon, men just nu verkar detta vara vårt enda alternativ! SÅ håll tummar och tår och be era finaste böner för oss på måndag- för annars sitter vi fast i Sharm el Sheikh med ett visum som tickar snabbt!

 

/TandemLove

När klockan blir kring 15.00 tiden här så tycker vi att det är kallt!
Här ligger vi och snorklar om dagarna! Man ser en uppsjö av färgglada fiskar, rockor och andra häftiga arter! Grymt!
Så här mysigt har vi det på ett av de tre olika poolområdena på hotellet :)

Här kan du kommentera inlägget och ge oss extra kraft i nästa uppförsbacke: