Omvärdering i sista sekund...

Våra dagar är fyllda av planering, packning, sol, bad och långa samtal till goda middagar med Rasmus mamma och man. Tiden i Sharm el Sheikh har gått i 190km/h och desto mer vi försökt hinna med, desto snabbare har tiden runnit ifrån oss.  Men nu har stunden kommit och det är dags för oss att röra oss framåt igen. Eftersom läget fortfarande är ostabilt och vårt visum snart går ut så tar vi oss direkt till Aswan. Där gäller det för oss att få visum till Sudan och sedan en biljett till den obligatoriska färjan som tar oss in i landet. 

 

Det har sannerligen inte varit lätt att ordna transport ut ur Sharm el Sheik med tandemcykel. Våra hjärnor  har gått på högtryck och vi hittade till slut en taxi som lovade att köra oss. Han tittade på cykeln  och konstaterade att han skulle lyckas få med sig både oss, cykeln och vår packning. Kvällen innan det var tänkt för avfärd kom han fram till oss och frågade hurvida det gick att skruva isär cykeln och sen höjde han priset med 500kr. Vi blev inte förvånade eftersom vi lärt oss att inte lita på Egyptier, men likaväl blev det ett nytt bakslag och vi var tvugna att hitta en ny lösning. 

 

Efter några om och men hittade vi en turoperatör som var villig att köra oss och cykeln med jeep. Vi valde även att åka ända till Aswan, pga att säkerhetsläget i landet förvärras. Vi bokade, betalade och hoppas nu på att allting ska gå enligt planerna! Vi båda två är enormt trötta på detta land vi detta laget och längtar till den stund som båten lämnar landet!

 

Vi har tagit ett annat stort beslut som vi hoppas ska fungera! Eftersom vi bantat ytterligare packning inför Afrika kom vi fram till att vi inte längre har behov för vår vagn. Vi har en liten volym packning och vi tror och hoppas att vårt bakdäck ska hålla för vikten.  Efter vi packat cykeln ordentligt gav vi oss ut på en testrunda runt Sharm el Sheikh och det gick bra! Kändes faktiskt mer stabilt utan vagnen, lättare i uppförsbacke och ungefär samma på raksträcka. Möjligen lite tyngre, men det är svårt att avgöra nu när vi inte cyklat på två veckor! :) 

 

Håll tummarna för att jeepen kommer i morgon och att den kör oss hela vägen fram utan problem! 

 

En rolig nyhet är att Musikhjälpen i år ska samla in pengar till vattenkrisen. Vi är glada att fler inser och uppmärksammar katastrofen som vi kämpar för att besegra! Läs mer om Musikhjälpen HÄR

 

/TandemLove

Njuter av semestern =)
Sedan var det dags att försöka få bort så mycket som möjligt. Här är alla våra kläder!
... som fick plats i denna!
Testtur utan kärran, och Rasmus står och funderar efter en halvtimmes cykling...
Det ser ju mindre ut i alla fall. Men liggunderlagen ska upp också!
Sedan lade vi lite av kvällen på att byta olja i vår Rohloff växel...
Imorgon bär det av!

Här kan du kommentera inlägget och ge oss extra kraft i nästa uppförsbacke: