En Julhälsning

Det är nu julafton och för oss har det inte infunnit sig en riktigt julkänsla i år vilket inte är så märkligt. Det var nu tre år sedan vi sist firade jul på riktigt och vi börjar sannerligen längta efter familjemys, mörker och kyla, snö, belysta byggnader och träd, julpynt, pepparkakor, glitter, tända ljus, julmusik, glögg och det mesta som finns på ett svensk julbord. Sussie saknar även det norska Pinneköttet med sin rökiga karaktär, och surkålen! Är det något vi lärt oss på resan hittills så är det att uppskatta det man har hemma! Vi hoppas att vi kommer njuta livet ut av varma duschar, bra internet-uppkoppling, elektricitet dygnet runt, sköna sängar, en sopfri stad, ett vackert hem och en mataffär fylld av smaker, dofter och kvalitet att berika livet med. Det är först när man kommer bort från alla dessa vardagliga bekvämligheter som man faktiskt inser hur mycket man uppskattar dem. Och det är avsaknaden från svenska traditioner som får oss att inse hur mycket de betyder.

 

Vi har genom vår julklappskampanj nu fått in 11970 kr och sålt 63 julklappar! Det känns helt otroligt och vi tycker att det är en stor framgång. Aldrig hade vi räknat med ett så stort genomslag. Till alla ni som stödjer vår insamling vill bara säga ett STORT TACK! Ni är underbara och det känns för oss värt mödan i allt vi företar oss på denna tur, när vi har ert stöd längs vägen. Det känns som om vi verkligen kan göra skillnad med hjälp av er och ni ger oss ny kraft att fortsätta kämpa för en bättre värld. Vår insamling har nu kommit upp i 45,5% och då har alla pengar inte kommit in än så snart är vi uppe i hälften! Sen med tanke på att vi är två privatpersoner utan ett stort kontaktnät, känns det fantastiskt bra! Vi upplever ett tyst eko från radiostationer, tv-kanaler och tidningar och intresset har minst sagt varit svalt känns det som. Därför är vi extra glada för att vi hittills nått så långt som vi har, utan pådrag från media. Vår önskan är att synas ytterligare för att få insamlingen att växa och överträffa vårt mål och vi är därför extra tacksamma till alla Er som hjälper oss att sprida den. Det är också ett viktigt sätt att bidra till vårt projekt och hjälpa oss på vägen. STORT TACK även till ER!

 

Vi har dessutom fått in ett fantastiskt bidrag från SEB i Alingsås, som i år beslutat att som julklapp skänka sina företag ett gåvogram till förmån för vår insamling till WaterAid. Det känns skönt att ett stort och etablerat företag som SEB backar upp vår insamling och stödjer kampen för WaterAids vision om en värld där alla har tillgång till rent vatten och sanitet. Nu hoppas vi att ännu fler företag ska vara med och kämpa för en god sak! Heja heja!

 

Det blir kanske ingen julskinka med skånsk senap på för oss i år men vi ska njuta av livet och stunden vi har framför oss i alla fall. Till alla Er därhemma vill vi önska en god och fridfull jul! Vi hoppas att den blir precis såsom ni hoppats på och att ni njuter varje sekund av allt underbart omkring er. För oss blir det troligtvis nudelsoppa under en stjärnklar himmel på väg mot gränsen till Etiopien. Men vi gläder oss för att insamlingen växer och att vi får chansen att förbättra livet för människor som varken får julskinka eller vatten. Löken på laxen vore att få se deras ansikten när en vattenborr tränger igenom eller en toalett med väggar och dörr installeras.

 

Vill också tacka Pontus därhemma som stöttat oss med sin tid. Utan honom honom hade inte julklappskampanjen varit smidig och gett Er givare diplomen i tid. Tack!

 

GOD JUL!

 

/TandemLove

Kommentera gärna: