Konsten att njuta!

Rasmus njuter av frukosten på Glen Boutique hotel!

Det har varit välbehövligt med en liten paus från bloggen och bara få njuta och koppla av. På något vis känns det som om tröttheten sakta men säkert börjar smyga sig på. Kanske är det nu vi verkligen slappnar av och det vi gått igenom börjar sjunka in? Egentligen har vi inte så mycket att säga om veckan som gått, för vi har bara haft det bra. Vi har njutit dagarna i ända av god mat, läckra och billiga viner, vacker utsikt och härlig shopping. Dagarna har börjat med en underbar, fräsch och hälsosam frukost på vårt nya favorithotell Glen Boutique Hotel i området Sea Point. Det är nog det bästa hotellet vi bott på- ska ni åka hit någonting kan vi varmt rekommendera detta boende.

 

Vi har hunnit umgås en hel del men Sussies kompis Lisa som bott i Kapstaden i sex månader. Tillsammans har vi hunnit med ett besök på en mysig matmarknad i stadsdelen Woodstock. Det var strålande sol och marknaden var fullpackad av trendiga människor som kommit för att njuta av mat och dryck. Några satt och åt ostron med ett glas vin klockan 11 på förmiddagen, andra mumsade på pizza, en del hade precis inhandlat frukost och en del sprang omkring med stora glas Mojito. Stämningen var avslappnad och ett band som spelade musik i stil med Gypsey Kings spred en festlig känsla över det hela. Vi köpte en burgare där köttet var gjort av struts med avokado sås, ruccola och färska grönsaker på, vinbladsdolmar, falafel och givetvis smoothies på bär. Efter lunch åkte Lisa och hennes vän hem medan Rasmus och jag begav oss till Water Front för att shoppa lite ytterligare. På eftermiddagen snubblade vi över en Afternoon Tea för bara 110kr och vi slog till direkt. Vi frossade i goda pajer, snittar, scones, desserter och massa små delikata bakverk. I baren spelades lugn musik och vi bara njöt av stämningen, musiken, maten och den vackra dekoren. Som utsikt hade vi det vackra Table mountain och himlen var helt klarblå. Efter testunden slöt Lisa upp med oss igen och vi gick ut och åt på den berömda restaurangen Nobu. Maten var Japansk och den var himmelsk men väldigt små portioner. Vi förstår verkligen varför japanerna är så smala! När vi ätit färdigt gick vi vidare till centrum där vi gick ut på en fullpackad krog och satt och snackade resten av kvällen. Dagen efter åkte vi med vänner till en vän till vinstaden Stellenbosch strax utanför Kapstaden. Där prövade vi vin och spenderade resten av dagen i detta berömda vinimperium. Mer finns det inte mer att säga. Kort och gott njuter vi av varje sekund!

 

Varje morgon när vi vaknar ligger vi extra länge kvar i sängen och njuter av mjuka och lena lakan. Vi rullar huvudet på kudden och uppskattar känslan av en "riktig" kudde! Så underbart! Sedan går vi till duschen och låter heta strålar värma våra trötta kroppar. Fortfarande kan vi vrida på kranen och hoppas att det finns vatten. Om det finns vatten hoppas vi att finns varmvatten. Och när varmvattnet flödar ut ur munstycket måste vi påminna oss att varmvattnet inte tar slut efter 30 sekunder. Vi är tillbaka. Vi är tillbaka till den europeiska lyxen att ha rinnande rent och varmt vatten! Och vi tar verkligen till vara på varje liten detalj av detta "överflödiga" liv. Det är som om varje sinne har blivit överkänsliga samtidigt som hjärnan har förmågan att ta upp alla dessa underbara smaker, lukter och syner. Resultatet och uppskattningen blir makalös!

 

Med denna insikt över hur mycket det är möjligt att uppskatta alla de små sakerna kan vi ge ett hett tips till dig läsare. Om du kanske inte känner längre hur god pastan smakar, inte längre hör fågelsångens underbara toner eller inte ser solnedgångens skiftande färger när klotet sänker sig över horisonten. Då borde du cykla genom Afrika =)

 

Nu har Susannes far och farbror kommit ner och vi ska agera "riktiga" turister under 10 dagars tid. Fortsättning följer...

 

/TandemLove

Besökte en marknad med mat och lite smått och gott!
Sussie spanar in förbjuden mat ;P
Det är så vackert med Table Mountain runtomkring centrala Kapstaden!
Sussie i solen vid Waterfront!
En annan värld än den vi upplevt de senaste månaderna!
En dag besökta vi hotellet Ona & only och åt deras ljuvliga Afternoon Tea för bara 165 Rand = 120kr
Vi njuter och vi njuter och vi njuter!
Läskande??
Cocktails för 35-50 kronor!
Visste du att Japan har mest Michelinstjärnor i världen! Nästa resmål?
En kväll avslutades med den kända japanska restaurangen Nobu som bjöd på högklassig mat!
Sedan fick vi följa med ut ett par till Stellenboch och pröva vin!
På en av gårdarna!
Är det vackert eller vad?
Och humöret var på topp hela dagen!

Kommentera gärna: