Sightseeing runt i och omrking Kapstaden

Tryck på play nedan för att lyssna på intervjun i vaken med P3&P4

Sussies pappa Ingemar och farbror Tomas kom till vårt nya boende i stadsdelen Gardens på kvällen och vi firade deras ankomst med en stark Sydafrikansk tradition som kallas Braii. Det betyder kanske inte vad man tror. Men det är en namnet på grillning och vi satt kring matbordet och pratade, skrattade och njöt hela kvällen. Sedan vinkade vi hej då till Lisa och sedan kröp vi tidigt i säng.

 

Nästa morgon begav vi oss ned till hamnen där ett stort shoppingcenter, flera restauranger och ett stort akvarium ligger med utsikt över Table Mountain. Men vi skulle varken shoppa eller äta utan istället sätta oss på en dubbel-däckarbuss och turista runt hela staden. Det var ett väldigt bra sätt att få se hela Kapstaden till en billig peng och samtidigt skapa sig en bra uppfattning om de olika stadsdelarna. I våra hörlurar fick vi mycket information om stadens historia och det var intressant att veta lite mer om Kapstaden. Vi hoppade av för att besöka ett museum som berättade om hur en hel stadsdel tvingades emigrera till fördel för de vita och vi stannade också i den otroligt vackra Camps Bay. I Camps Bay häckar celebriteter och finare folk som vill njuta av läcker sjömat vid strandkanten. Stranden ligger vackert i en vik med Signal Hills gröna spets till höger och de tolv apostlarna som ramar in stranden bakifrån. Vi förstår verkligen varför stranden är så populär och det var en av de finaste stränder vi sett. Lunchen passade vi på att äta på en Italiensk restaurang med utsikt över det turkosa vattnet men portionerna var små och dyra och upplevelsen blev inget speciellt. Men stämningen var fortfarande på topp och vi styrde kosan mot Water Front för att mysa i kvällssolen. Middagen blev på en restaurang som serverade afrikansk mat och vi passade på att pröva både antilop och struts.

 

Dagen efter gick vi förbi den muslimska stadsdelen Bo Kaap med sina färgglada hus och kullerstensgator. Stadsdelen var den de asiatiska slavarna flyttade till och eftersom flera av dem var muslimer byggdes flera moskéer i området och en egen kultur och matkultur utvecklades i området. När slavarna blev fria målade de husen i starka och grälla färger för att markera sin frihet då de som slavar var tvungna att bära grå/bruna kläder. När vi spatserat runt i värmen en stund gick vi ner till firman där vi hyrt vår bil och hämtade ut den. Sedan körde vi mot Godahoppsudden längs den enormt vackra vägen som gick precis bredvid bergsväggar och klipporna som störtade ner i det blåa vattnet. På vägen passerade vi Simon´s Town som var en liten mysig fiskeby och i närheten stannade vi för att besöka Boulders Bay där en stor pingvin-koloni bor. På de kritvita stränderna gick pingvinerna omkring och de simmade tillsammans i det turkosa havet. Det var en väldigt vacker plats och en annorlunda upplevelse. När vi beundrat utsikten ordentligt körde vi vidare mot Godahoppsudden där vi började med en utsökt middag på Two Oceans. Sussie åt en av de bästa Sushis hon ätit! Efter maten gick vi upp till fyren med spektakulär utsikt över udden, havet och klipporna. Vi hade strålande sol hela dagen och det var verkligen rätt dag att besöka denna natursköna plats.

 

Vi har passerat 100.000 kronor, men som sagt fortsätter insamlingen! Vi har även fått in fyra anmälningarna till tävlingen om en Iphone 5. Anmäl dig du med!

 

/TandemLove

Bo Kaap vilket är ett område i Kapstaden som är målat i alla olika vackra färger! Men det är en historisk förklaring!
Tvättäkta turist!
Vi hoppade av vår Sightseeing buss i Camps Bay och gick runt på stranden!
Vackra kvinna!
In Action!
På väg till Boulders Beach
Här ser du en herre i frack!
Ett populärt resemål på Kaphalvön!
Cape Point!
Cape of Good Hope!
Kaphalvön spenderade vi en heldag. Men det var inte tillräckligt!
Vad nöjd med allt som livet ger..
Körde tillbaka till en storslagen solnedgång!

Kommentera gärna: