Safari, lite tankar och hemresa!

Vi satte oss i bilen och tog riktning emot Mossel Bay där vi skulle checka in på Botlierskop Private Reserve för att uppleva ännu en safari upplevelse. Resan var 4 timmar och gick längs med början av Garden Route. En rutt som går längs med södra Sydafrika och ska vara känt för sin vackra natur. Vi tittade ut genom fönstret och skådade det vackra landskapet, men det enda vi kom att tänka på vara hur tacksamma vi var som slapp att cykla i denna terrängen. Under vår bilresa satt vi hela tiden och tänkte; Oj denna backen hade varit en mardröm. Men som tur var satt vi i bilen och rullade in på området där vi skulle tillbringa ett par av våra sista dagar i Sydafrika. Vi blev visade våra rum och till vår förtjusning betade det antiloper och vita noshörningar kanske femtio meter ifrån vår veranda. Det var heller inget stängsel, så man kan med en viss risk ta sig en promenad närmare för att få en par bra foton. Häftigt! Sedan tillbringade vi vår tid mestadels i safaribilen, i matsalen och på en hästrygg. Istället för att jag ska sitta och skriva spaltmeter berättar bilderna nedan vår upplevelse på detta Private reserve.

 

På väg tillbaka mot Kapstaden passade vi på att besöka den udde, som är Afrikas södraste spets - Cape Agulhas. Det var en mäktig upplevelse att stå på denna punkt och blicka ut över det magnifika och brusande blå havet som sträckte sig ut framför ens fötter. Insikten sjönk ner att man i just det ögonblicket var den människa som befann sig mest söderut på denna massiva kontinent. Det är kanske inte lika storslaget som att stå uppe på Mount Everest efter veckor av bestigning, men känslan var ändå berusande då man vet att man cyklat över kontinenten Afrika. Kontinenten som nu uppbringar så många minnen och känslor. När man medvetet försöker tänka tillbaka på allt man varit med om dras man mellan total hopplöshet och bubblande lycka. Ena stunden fokuserar man på allt förfärligt man sett; all korruption, fattigdom, föräldralösa barn och elände som finns. Andra stunden kan man minnas de stora och bruna barnögon som stirrar rätt in i dina egna. Och det enda som finns där är lycka. En lycka som man inte ens själv någonsin kunnat uppbringa. Hur är det möjligt? Hursomhelst inser man mer och mer hur mycket man måste smälta. Hur många händelser det är som påverkat än och förändrat ens synsätt på livet. Man gick in i detta som en människa och kom ut som en helt annan. Nu är utmaningen att ta vara på alla insikter och vänja sig vid förändringen inom en själv. Vi sitter fortfarande och funderar om vi ska skriva en bok, men har inte bestämt oss än. Det är ett bra sätt att göra ett avtryck för än själv och ta sig tid att bearbeta allting i lugn och ro hemma. Vi har ju båda två skrivit en bok var tidigare, men vi får se vad sommaren erbjuder först...

 

Det var ett litet sidospår. Efter Agulhas åkte vi tillbaka till Kapstaden för att ta en tur upp på Table Mountain, som skulle vara vår sista turistupplevelse innan vi började förbereda oss för hemresa. I detta nu är allt på sin plats - cykeln är nedmonterad och ligger i en låda, packningen är på sin plats och väntas på att bäras in i taxin. Ikväll lyfter vi och imorgon bitti landar vi i Doha. Där ska vi tillbringa hela dagen och upptäcka Qatars huvudstad innan vi kommer till Köpenhamn på lördag. Men först Qatar. Det ska bli otroligt spännande!

 

/TandemLove

Nu hade vi kommit till Botlierskop Private Reserve utanför Mosselbay där vi började vistelsen med en Game-drive!
Det var kul att få ta med Ingemar och Tomas på lite äventyr =)
Sussie vågade sig utanför bilen!
Världens farligaste landdjur ska man inte leka med, inte ens på ett Private reserve!
På en säker plats bjöds vi på att sträcka på benen, samt snacks och dricka!
Lejonen är lika mäktiga varje gång att skåda!
Namnet hans var Chris!
Vi körde tillbaka till middagen till detta skådespel!
Efter middagen satt vi och njöt av varandras sällskap resten av kvällen =)
Mäktig syn när man drar upp gardinerna på morgonen!
Vit noshörning!
Morgonen innan avfärd innebar en ridtur och man ser ju lagom dum ut, men det är okej att skratta åt att vi ser ut som Beavis och Butthead!
Vi alla njöt av tystheten när vi red genom området och skådade djuren från hästryggen!
Kanske nästa äventyr är på en hästrygg?
Vi åkte sedan till Cape Agulhas - Afrikas södraste punkt!
Sedan åkte vi mot Kapstaden och fattigdomen syntes efter vägarna på väg in i storstaden!
Vi åkte direkt upp mot Table Mountain för att åka upp med liften innan kvällens moln skulle dra in
Visste du att Table Mountain är en utav världens naturliga sju underverk?
Sista bilden från Sydafrika! Nästa inlägg kommer handla om vårt dygn i Doha!

Kommentera gärna: