Välkommen hem!

Att komma hem. Att äntligen få komma hem. På planet hem gick det upp för oss att cykeläventyret på allvar var över. Det var inte bara en lång vila för att sedan fortsätta trampa. Vi var på väg hem. På riktigt. Vi hade klarat det vi gett oss ut för att göra. Men det var fortfarande nästan omöjligt att fatta vad vi hade gjort. Allting kändes fortfarande helt overkligt, som om hela resan genomförts av någon annan. Eller som om det hänt oss i ett annat liv. Men en sak var säker, känslan att veta att vi nu var på väg tillbaka HEM var underbar!

 

När vi kom till Ystad träffade vi delar av våra familjer och det kändes som evigheter sedan vi sett dem. Det var verkligen skönt att bara få samlas kring matbordet och prata, skratta och umgås. Dagarna efter vår hemkomst fylldes med precis just det, god mat och dryck, fina vänner och familj. Med andra ord - den bästa kombinationen! Vi tog oss en tur på Österlen också och medverkade i både Ystads allehanda och Radio Active.

 

Efter 20 dagar utan cykling och motion satte vi oss motvilligt på våra sadlar igen. Om vi ska orka hålla ett någorlunda tempo på Vätternrundan behöver vi träna. Det var helt enkelt bara att hoppa upp på cykeln och börja tugga asfalt. Det var en helt annan historia att cykla tandem utan packning, oerhört mycket lättare! Däremot kände vi ganska snabbt att vår kondition är i sämsta laget och nu ska vi försöka jobba upp den på mindre än en månad. Sussie blodsocker höll sig kring 12mmol hela träningsrudan. Vi körde 59km på lite mer än två timmar och efteråt åt vi en banan. Då steg sockret till 16mmol och senare sjönk inte sockret utan att insulin krävdes. Mycket märkligt med tanke på att långfärdscyklingen fick sockret att sjunka. Har det att göra med belastningen, tempot eller enbart hormoner? Kanske påverkar konditionsträning inte blodsockret positivt? Vi får se hur det ser ut nästa träning...

 

/TandemLove

SOM vi har längtat efter tacos!!!!
Anne och Rasmus in action på crocket-banan i trädgården! Både kubb och crocket har vi hunnit med sedan vi kommit hem!
Vår på Österlen utan turisthysteri - underbart!
Rasmus smakar på delikat sill på Buhres i Kivik
Skånsk spettekaga :)
Vi älskar Sverige!
Dags för Radio intrevju!

För att lyssna på radiointervjun, tryck nedan!

Och det var från familjen Engberg denna gång. Over and out...
Etiketter: sverige

Kommentera gärna: