Proteinmuffins med blåbär och havtorn

Eftersom svärfar kom på besök fixade jag lite helgfika till oss alla :) Här kommer recept på proteinmuffinsen! Det är de första muffins jag någonsin gjort :) Blev väldigt goda, men jag ska pröva utan havregryn nästa gång eftersom jag gärna inte äter kolhydrater :)

Håll till godo!

-1 dl havregryn
-1,5 dl mandelmjöl
-1 dl Whey proteinpulver naturell (har du inte detta ta bara mer havregryn och mandelmjöl)
-2 tsk bakpulver
-3 msk kokossocker
-2 tsk vaniljpulver
- 0,5 tsk agavesirap
- 4 ägg
- 1 banan
- 0,75 dl cremé fraishé/yoghurt blandat med mjölk
- Blåbär/Havtorn/Hallon/Jordgubbar/vinbär eller vad man nu föredrar :)

-Sätt ugnen på 175 C.
-Blanda ihop alla ingredienser, utom bären med tex en stavmixer. Häll sedan i lite smet i formarna, varva med bären och häll i lite mer smet. Toppa med fler bär enligt smak och tycke. Fyll inte formarna för mycket, då rinner det över. Det fick jag erfara :)
-Grädda sedan  i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

/TandemLove (S)

Havtorn - sprängfyllt med c-vitamin!
Havtorn - sprängfyllt med c-vitamin!
Blåbär! Både gott och bra för bland annat våra ögon!
Blåbär! Både gott och bra för bland annat våra ögon!
Jag fyllde mina formar alldels för mycket och sen fick jag skrapa smet från plåten och fylla över smet från formarna till nya formar. Det var muffinskladd och blåbär i hela köket. Och i håret. Därför blev blåbärsmuffinsen ganska fula :) Men smaken är den samma och  man säger ju att insidan är det som räknas ;)
Jag fyllde mina formar alldels för mycket och sen fick jag skrapa smet från plåten och fylla över smet från formarna till nya formar. Det var muffinskladd och blåbär i hela köket. Och i håret. Därför blev blåbärsmuffinsen ganska fula :) Men smaken är den samma och man säger ju att insidan är det som räknas ;)
Etiketter: mat bakning

Send us some Love: