Från Palace till Kaisen!

 

Idag besökte vi det berömda National Palace museum i Taipei! Här finns otaliga konstverk från Kina och den förbjudna staden. Dyrgriparna flyttades till Taiwan på grund utav det Kinesiska inbördeskriget. På National Palace musum finns många exklusiva föremål från olika kejsare från flera olika dynastier. Ett av de mest kända föremålen är en fläskbit och ett kålhuvud karvat i sten. Ja smaken är som baken brukar man väl säga? :) I övrigt fanns fantastiska elfenbensdekorationer. På de minsta föremålen kunde det finnas extremt detaljerade konstverk urkarvade i elfenbenen som man bara kunde se med förstoringsglas. Vi knallade omkring en stund men sedan tröttade vi på att köa med alla busslaster med turister så vi drog oss. Bredvid museumet fanns en härlig park där vi passade på att varva ner innan vi åkte tillbaka till storstadens brus igen.

Väl tillbaka på hotellet fick vi veta att vi nu får flyga med 6kg mindre bagage på hemvägen än på hitresan. Det passar oss mindre bra då vi hade räknat ut exakt hur många kilo vi hade tillgodo. Resten av eftermiddagen tillbringades med att försöka slippa att betala 60USD per KG i övervikt och det blev ett projekt. Det slutade med att vi nu ska skicka en del av vårt bagage med den lokala posten. Så om 14 dagar har vi förhoppningsvis våra ägodelar igen. Ja, det ska inte vara lätt att flyga med tandem...

Kvällen avslutades i vårt område med obegränsat med sushi på rullband. Varje tallrik kostade 6kr - Rasmus åt 13st!!!:)  Mumms!

/TandemLove

Redo för audio-tur genom National Palace museum!
Redo för audio-tur genom National Palace museum!
Etiketter: taiwan

Lämna en kommentar på detta inlägg: