Bröllopsdag!

Idag firar vi 2-årig bröllopsdag! Det är makalöst vad tiden går fort. Vardagen gör sig påmind och kanske blir det inte fullt lika glamoröst i den. Vår bröllopsdag blev först övertid på jobbet och sedan ett rygg och axelpass på gymmet. Men nu ska vi laga entrecoté med grillade grönsaker och bara njuta av den fina sommarkvällen. Men först kommer här ett litet inlägg för att hylla äktenskapet, kärleken och livet!

Jag (Sussie) hade en föreställning om att ett äkenskap var som en neråt spiral där allting gradvis bara blev sämre med åren. Framför mig såg jag en bild av hur två människor sakta men säkert skulle slita ut kärleken, tjata ihjäl varandra, bli lönfeta, gråhåriga, bittra och tråkiga. Varför jag gick omkring med denna fördom vet jag inte riktigt. Jag antar att media har ett finger med i spelet. Alla dessa artiklar om hur du ska krydda till sexlivet för att undgå att gnistan ska dö. Alla dessa böcker som beskriver hur kärleken dör, hur sprickor växer och människor som glider isär. Tv-program med parodier på äkenskapet likt "Svensson, Svensson" och så vidare i all evighet. Så döm av min förvåning när jag upptäcker att förhållandet inte alls går neråt och tunnas ut med tiden!

För varje dag som går upplever jag hur kärleken växer, hur vår relation utvecklas och hur nya saker upptäcks längs vägen. Missförstånden blir färre, bråken likaså. Förståelsen har ökat och tålamodet också. Någonstans är det som om det blir mer spännande ju tryggare vi blir tillsammans. För då kan vi utforska helt nya områden i livet. Men en sak som jag är  extra glad över är det faktum att vi alltid har saker att prata om. Jag trodde inte det. Jag trodde att efter några år tillsammans måste samtalsämnena ta slut. Speciellt med tanke på hur mycket jag pratar :) Men faktum är att vi fortfarande kan förlora tiden i djupa samtal, vilda disskussioner, minnen eller drömmar. Vi har alltid något att prata om. Jag älskar det med äkenskapet. Att vi kan prata om precis allting. Och att vi fortfarande har precis allting att prata om. Varje dag vaknar jag upp och käner mig fylld av tacksamhet för att jag får dela mitt liv med denna fantastiska människa. Jag gör verkligen det, varje dag! Tänk att jag har hittat någon som jag får dela glädje och sorg med, genom livets alla dagar. Någon som älskar mig och vill utvecklas tillsammans med mig. En människa som pushar mig att bli ett bättre jag dag för dag. Någon som delar mina mål och drömmar i livet. Någon som jag kan få råd och stöd ifrån. Någon som jag kan gråta hos, eller skratta med. En person som jag delar något alldels unikt med. En person som får ta del av det absolut innersta jag bär på. Det är så häftigt att kunna lita fullt ut på en annan människa. Så mycket att man vågar ge allt av sig själv. Jag har haft tur som har funnit en så fin karl som Rasmus.  Tur också att vi redan från början hade en stark kemi, delade intressen och liknande personligheter. Och framför allt har vi haft tur som funnit varandra.

Givetvis finns det dagar då livet inte alls känns som en kittlande berg-ochdalbana och det finns stunder då vi är oense om saker. Men trots svårigheter, problem eller konflikter så känner vi oss i grunden tacksamma över vår relation. Vi har hittat något väldigt unikt och vår relation tycks bara bli bättre med tiden. Tänk att det kunde vara så här häftigt, skönt, roligt, spännande och kärleksfullt att vara gift! 

Om vi ska dela med oss av två hemlighetheter får det blir:
Vi en jättestark princip som vi lever efter i vår relation. Den frasen har varit vårt budskap redan från första början och den tvingar oss att alltid ta tag i problem och verkligen lösa dem på djupet. Det är också tack vare den frasen som vi hela tiden går framåt i vår relation och tar oss till nya nivåer. Den lyder:
"Vi sopar ingenting under mattan!"
Det betyder att alla konflikter måste lösas, oavsett storlek och när de är lösta på riktigt behöver man inte återkomma till dem vid nya konflikter. Principen gör också att man måste prata ut om allting som rör konflikten från bådas synpunkt. Det rensar luften och gör att man verkligen ser och förstår sin partners synpunkt. Det är kanske inte alltid så lätt, men varje gång är det lika värt det i slutändan. Rensa luften, på riktigt.
En annan sak som vi försöker påminna varandra om varje dag är att kärlek är en färskvara och att den måste underhållas. Gör man det verkar det som om KÄRLEKEN bara VÄXER! 

/TandemLove

TACK till alla ni som var med och gjorde vår dag helt oförglömlig! :)
TACK till alla ni som var med och gjorde vår dag helt oförglömlig! :)
Etiketter: kärlek

Lämna en kommentar på detta inlägg: