Vad gör vi med vår tid? 

Veckan har minst sagt varit intensiv! Det blir gärna så när man ska försöka hinna med precis allting på en enda gång utan behöva prioritera bort något. Men dessutom blev veckan lite kortare eftersom vi hoppade på en buss fredag eftermiddag för att resa till Sverige. Rasmus stannade i Göteborg medan jag (Sussie) fortsatte ner till Skåne. Det är med andra ord dags för lite mer semester :) Rasmus har sin frivecka och jag tog ledigt de två dagarna jag jobbar nästa vecka. På så vis fick vi långledigt och då passar vi givetvis på att hälsa på familj och vänner. 

Det är ganska nyttigt att ta en paus från vardagen ibland tycker vi. Man får en chans att tänka över, känna in och verkligen hitta ”sin inre röst” som det så fint heter. Hur löjligt man nu tycker att det låter spelar ingen roll, de flesta verkar trots allt ha ett behov och en klar fördel av att ta sig en liten funderare över livet ibland. Själv tycker jag (Sussie) att det i vardagen känns som om livet bara flyger förbi i en alldeles obehagligt snabb takt. En ny vecka börjar och innan jag knappt hinner vänja mig vid tidiga morgnar så är veckan förbi. Vardagen kapslar in mig i ett nät fullt av måsten, normer och påverkan från allting som finns omkring mig. Vad jag själv vill blir så lätt att tappa bort. Det är som att vardagslivet inte har utrymme för att vänta in tankar och känslor. När man precis börjat få ordning på tankarna så är det dags för en ny arbetsdag, storhandling, städ, plugg, träning och allt annat som fyller ut mesta delen av ens tid. Men det är precis det skrämmer mig. Att vi fyller ut vår tid med ofantligt mycket saker som nästan går per automatik. Nästan allt vi gör i vardagen bar gör vi utan att ens tänka på det. Veckorna bara går, men vart kommer vi någonstans?

För mig är tiden det dyrbaraste vi har i livet. Det finns ingenting som är så värdefullt. Men därför är det för mig också väldigt viktigt att fylla tiden med det jag verkligen vill. Vi har bara ett liv, vi får bara en chans. När jag tänker på livet som en bankkonto med ett visst antal dagar, år eller timmar blir jag plötsligt mycket angelägen om att förvalta mina tillgångar på ett förnuftigt sätt. Dessutom måste jag påminna mig själv att dessa tillgångar inte ens är exakt beräknade utan positivt uppskattade enligt hur länge jag borde leva. Rätt som det är kanske mitt konto är nästintill slut utan att jag har hunnit med det jag förväntat av livet. Det jag hoppats på. Det jag skjutit upp till senare. Det jag skulle ha gjort i morgon, på måndag eller i framtiden.

Det är därför det är så himla viktigt att ta sig tiden att fundera ibland. Tänka på vad det egentligen är man vill åstadkomma. Vart man vill gå och se efter vart man är påväg. Kanske också ta sig en titt och uppskatta vart man tagit sig. Inte bara leva och låta tiden rinna ur händerna. När jag kommer ut ur ekorrhjulet får jag en chans att rensa mitt huvud på alla intryck som färgar mitt liv. Kvar blir bara mina egna tankar, drömmar och mina åsikter. Det är dessa jag vill komma åt och förverkliga, göra förändringar utifrån. Jag vill konstruera mitt egna liv med mina egna ritningar. Att åka bort blir lite som att gå ut ur ett rum som man precis håller på att måla. När man står där med penseln i handen vet man mycket väl att man målar något. Men när man backar ut ur rummet och ser det på avstånd får man en klar uppfattning om helheten. Man ser hur långt man har kommit och vad som krävs för att slutföra projektet. Kanske får man också en uppfattning om vad som saknas. Eller ännu bättre, en påminnelse om att det inte fattas någonting.

/TandemLove

Morgonens frukost med färska bär och kokta ägg :)
Morgonens frukost med färska bär och kokta ägg :)
Etiketter: hälsa

Lämna en kommentar på detta inlägg: