En blyg Svensk?

Sverige, underbara sommar-Sverige! Finns det något vackrare? Vi älskar Skandinavien, det är något visst med ljuset, luften och naturen. Men framför allt är det något med utrymmet och känslan av ensamhet på ett positivt sätt.  Vi har ett sätt att ge varandra utrymme, man håller sig på avstånd. Det är något vi Svenskar ofta skäms för och föraktar. Vi ser upp till andra kulturer där man är bättre på att ta kontakt och umgås i grupp.  

När man reser känner man hur genuint Skandinavisk man är i själen. Nästintill blyg och tillbakadragen i jämförelse till människor från andra länder. Men när man tänker på det så lever vi också med ganska stor respekt för vår omgivning. Man står tålmodigt i kö, låter den som väntat längst gå först. Vi pratar gärna med små bokstäver när andra människor finns omkring oss. Musik och fest lugnar ner sig efter gemensamma riktlinjer i samhället. På  badplatser lägger vi oss gärna med lite mellanrum och avskildhet. Men detta tror jag är till vår fördel. Jag ser det som att vi får en chans till att koppla av och varva ner. Det finns ett otroligt lugn över Skandinavien som saknas i många andra länder. En frid. Är det den friden som skapar vår kreativitet och föder vår arbetsmoral? För någonstans är det väl så att man behöver få lugn för att samla nya krafter och få fram sin kreativitet? Så kanske ska vi vara stolta över en kultur där man får utrymme för det. Ett land där man kan sitta i tystnad ute i naturen och bara njuta av livet. 

Vi passar i alla fall på att njuta maximalt av allt vad Sverige har att erbjuda! Det är så fantastiskt att få leva i ett land utan krig, politiskt förtryck, miljökatastrofer eller tung, utbredd kriminalitet. För att nämna några saker att vara tacksam över varje dag. Men det räcker gott och väl att vara tacksam för att leva i ett land med badvänliga sjöar och billig glass :)

/TandemLove

Lakrits och passionsfruktsglass! Det är inte ofta, men ibland äter vi glass.
Lakrits och passionsfruktsglass! Det är inte ofta, men ibland äter vi glass.
Etiketter: sverige

Lämna en kommentar på detta inlägg: