Grillade grönsaksspett med hummus

Fredag och en kylig sommarkväll och grill står på schemat! Det finns inget mer underbart än att vara hemma i Sverige hos Rasmus mamma och ha tillgång till en egen trädgård med grill! Det är verkligen något man kan sakna i Oslo. 

Hursomhelst så vinkade vi av Linus och Pontus, Rasmus bröder, som åkte upp i förmiddags mot Motala. De kommer ungefär klockan ett i natt att börja cykla. På schemat väntar 30 mil runt Vättern! Underbart. Vi minns förra årets lopp som igår, då vi avslutade vårt välgörenhetsprojekt och äntligen knöt ihop påsen för vår Europa- och Afrikaresa. Om vi är avundsjuka på dem? Ja och nej. Rasmus var minsann lite sugen att följa med, men det får kanske bli nästa år när vi tränat lite mer!

Till middag blev det grillad flsäkytterfilé med grönskaker på spett! Superenkelt och gott! Vi hackade upp de grönsakerna vi var sugna på och radade upp dem på trädspett och marinerade köttet i olivolja, salt, peppar, honung och färska örter från trädgården! Mumms! Till det gjorde vi en smaskig och nyttig hummus.

Recept på Hummus:
En förpackning ekologiska kikärter
En vitlöksklyfta 
En matsked tahini (sesampasta)
Olivolja efter smak
Salt och peppar
(Mixa allt i en köksmaskin eller mixer till det får en god konsistens)

Smaklig måltid och lycka till Pontus och Linus kommande timmar på cykelsadeln!

/TandemLove
 

Etiketter: mat

Lämna en kommentar på detta inlägg: