Billiga men sunda matlådor

Idag är det lördag och inköp av maten för nästa veckas matlådor måste ske. I och med att mataffärerna i Norge är stängda på söndagar får handlingen ske idag. Så det är viktigt att planera inköpen för att kunna kunna laga 18 matlådor imorgon, och på måndag morgon kunna vara beredd för en ny arbetsvecka. Varför 18 matlådor kan man fråga sig? Vi lagar 10 lunch- och 8 middagsmatlådor. 

Nästa vecka till middag blir det strimlad kyckling i tomatbaserad sås med pasta till Rasmus. En del av inköpen gjordes idag och andra tidigare i Sverige för att spara några kronor. Så det gäller att hålla ögonen öpnna efter gula och röda skyltar i affären där det står REA/tillbud!

Inköp för 8 portioner:
Svensk fryst kycklingfilé 900g (Rea, 50sek = 45nok)
Ekologiska krossade tomater (3 för 25sek = 22,5nok)
Färska tomater (19nok)
Ekologisk Basilika (använder bara halva, 12,5nok)
Gul lök (15nok)
Vitlök (4nok)
Morötter (5nok)
Fullkornspasta (halvt paket, 10sek = 9nok)

Detta blir totalt 132 norska kronor, dvs 16,5 kronor per måltid/person. Med tanke på att vi får ca 115 gram svensk kyckling per måltid och mycket grönsaker blir det väldigt SUNT och billigt! För att spara några extra kronor kan man ju hoppa över den färska basilikan, men för oss är mat bland det bästa som finns och färska örter är ju helt underbart!

I Oslo, för samma pris som nästa veckas matlåda, får du en och en halv wienerkorv på Statoil eller en halv kaffekopp på ett kafé eller en liter mjölk :)

Imorgon får ni se resultatet...

/TandemLove

Etiketter: mat

Lämna en kommentar på detta inlägg: