Vandringstur till Kikut i Nordmarka, Oslo

 

Det absolut bästa med att bo i Norge är att det finns vacker natur nästan överallt! Norrmännen har en aktiv kultur där man gärna cyklar, springer eller går på tur ute i naturen. På söndagar är det mesta stängt och många passar på att komma ut, umgås med familjen och njuta av livet. Det är egentligen en ren hälsovinst att alla shoppingcenter håller stängt på söndag. Då måste hela samhället finna på något annat att göra än att shoppa. Hur som haver, det är härligt med en kultur som uppmuntrar till rörelse! Vi vill givetvis ta seden dit vi kommer och därför passade vi på att ta en kort tur i helgen! Våra norska vänner och deras svenska tjejkompis ville ut och vandra och vi hängde på. Det blev en go tur till Kikut i Nordmarka, en natt i tält och sedan en kort vandring till Sörkedalen där bussen tog oss tillbaka till city. Naturen är så tillgänglig här och det är varken dyrt, tidsödande eller besvärligt att komma ut! Det är helt fantastiskt att man kan ta T-banan 30 minuter, betala 30NOK och sedan vandra rakt ut i skogen! Från storstadspuls till fullkomlig stillhet på nolltid!

Med oss till lunch hade vi pannkakor gjorda på kikärtsmjöl, kokosmjölk och ägg och till dem hade vi blåbär vi plockat själv. Längs vägen föråt vi oss nästan på blåbär då de fanns i massor. De var gigantiska och precis perfekt söta och mogna. Väl framme vid Kikutstua stannade vi för att koka kaffe på gasolköket och där passade vi också på att köpa oss varsin glass. Efter 18km smakade gräddglass och starkt kaffe godare än någonsin! :)

Det är smidigt och härligt med dessa turiststugor längs vägen där man kan få dricksvatten, använda toalett och har möjlighet att köpa sig något gott när suget sätter in. Upplevelsen blir väldigt go och gör turen passade för alla åldrar och utgångslägen. Stigen gick ganska mycket uppför och man fick sig en ordentlig träning på sina ställen. Det var många som cyklade mountainbike i skogarna och det var också många vandrare, löpare och landsvägscyklister som passade på att njuta av den strålande solen. 


Nästa etapp kommer i morgon, nu måste vi laga mat inför veckan :)

/TandemLove
 

Etiketter: norge oslo

Lämna en kommentar på detta inlägg: