Topptur till Kikut, Oslo. Del 2.

Vi kom som sagt fram till Kikutstua efter ungefär 1,8mil och där la vi ifrån oss våra ryggsäckar. Sedan tog vi en rask topptur till Kikut där vi hade utsikt över skog, mark och vattnet. På toppen blåste det friskt och utsikten var härlig! På väg ner från toppen tog vi en snabb löptur och det var rena rama adrenalinkicken! Det gick i ett hög tempo och vi var tvungna att hålla fullt fokus när vi hoppade över stock, sten, rötter och korsade mellan träden. Väl nere igen började mörka moln rulla in och vi fick bråttom att hitta en tältplats för natten. Vi gick en bit till och kom till slut fram till en perfekt udde. När vi la ner ryggsäckarna duggade det och vi var snabba på att få upp tälten och sätta igång elden. Medan elden tog sig gick vi och badade i omgångar och tvättade av oss svetten från löpturen. Sedan kom regnet.

Vi stod i totalt spöregn och grillade våra korvar samtidigt som elden rökte frenetiskt i våra ögon. Korven hade vi på havre och potatis tunnbröd och i dem hade vi rostad lök, potatismos och ketchup. Det ihärdiga regnet gjorde att bröden blev degiga och potatismoset blev mer och mer utspätt med vatten för varje tugga man tog. Elden slocknade allt mer och vi blev blötare och blötare genom regnkläderna. Trots detta grisiga väder var stämningen på topp och vi kunde inte göra så mycket annat än att bara skratta åt alltihop. Maten smakade underbart eftersom man var så hungrig och tom för energi och det spelade inte så stor roll att allt var blött och kletigt. Men när den sista korven försvunnit var vi alla ganska sugna på att fly undan regnet. Vi kröp ner i våra sovsäckar och låg och lyssnade på regndropparna som smattrade mot tältduken.


Solen sken mot tältduken och vi vaknade av dess sköna morgonstrålar. Utanför var luften kylig och frisk och vi började packa ihop våra saker och hänga regnkläderna på tork. Frukost dukades fram, blåbär plockades, vatten kokades och kaffe pressades. Sedan stod vi och huttrade alldeles nyvakna med en kopp rykande kaffe i näven. Det var underbart att börja dagen i den lugna och vackra miljö precis vid vattnet. Med goda vänner som sällskap blev allting om möjligt ännu bättre! Vi åt mackor med makrill i tomatsås på och nyponsoppa med musli, frön, nötter och nyplockade blåbär. Medan solen steg på himlen började vi sedan promenera längs grusvägen mot Sörkedalen. Efter några km kom vi fram till Röda Korsets stugor där vi passade på att sola oss en stund. Sedan gick vi de sista km ner till bussen och tog oss med den och T-banan tillbaka till Oslo city.

Smidigt, enkelt, billigt och underbart! Superbra småturer som gör att man snabbt kan komma iväg mitt i veckan, eller på helgen.
Åh, Oslo - du  är så bra!


/TandemLove

Etiketter: norge oslo

Lämna en kommentar på detta inlägg: