Havskatt med spröd bacon och tryffelpuré.

Vi lagade en helt fantastisk festmåltid med havskatt och en potatispuré smaksatt med tryffelolja! Till detta hade vi en grönsakskompott på paprika, charlottenlök och portabellosvamp. Grädden på moset blev att strö över knaperstekt bacon och färsk oregano. Kan varmt rekommenderades när man vill bjuda på något gott och lite festligt!

Gör så här:
Stek små baconbitar tills de blivit krispiga, lägg dem sedan att torka på en bit papper. Stek sedan röd och gul paprika i baconfettet tills de blivit mjuka, då lägger du i hackad svamp och lök och fräser alltihop. Ha gärna i en liten skvätt grädde, salta och peppra. 

Potatispurén gör du enkelt genom att koka små bitar potatis, gärna mjölig sort. När den är klar mosar du den med en potatispress. Koka upp grädde och en klick smör och häll sedan i det i grytan. Kör med stavmixer tills du får en slät puré. Smaksätt med tryffelolja, salt och vitpeppar.

Fisken steker du tills den är fast och fin, krydda med salt och peppar. Lägg upp och servera med färsk oregano och bacon.
Sedan är det bara att njuta :)

/TandemLove

Etiketter: mat

Lämna en kommentar på detta inlägg: